Zeljko_RTS

EUROSONG 2012

Željko Joksimović će u Bakuu pevati na srpskom jeziku
 
Predstavnik Srbije na takmičenju za „Pesmu Evrovizije 2012“ Željko Joksimović rekao je večeras da je drugačija odgovornost učestvovati na Evrosongu kao izvođač i da mu je ove godine „topliji krompir u rukama“ nego 2004 i najavio da će kompoziciju „Nije ljubav stvar“ u Bakuu izvesti na srpskom jeziku.
Joksimović je na konferenciji za novinare u holu RTS-a rekao da je posle 2004, kada je u Istanbulu predstavljao Srbiju sa pesmom „Lane moje“, zauzevši drugo mesto i kada je njegova karijera bila još u povoju, učestvovao na najvećem evropskom muzičkom takmičenju nekoliko puta u svojstvu kompozitora i u međuvremenu ostvario uspešnu karijeru, što sve čini da ove godine oseća veću odgovornost.
-Iako sam učestvovao na Evrosongu kao kompozitor i voditelj, drugačija je odgovorsnot kada ste izvođač na sceni. Ove godine mi je mnogo topliji krompir u rukama, nego 2004, jer sam u međuvremenu radio pesme za druge učesnike – istakao je on.
-Razmišljao sam mnogo da li da učestvujem, s obzirom na to da sam već veteran na tom takmičenju, ali onda sam shvatio da je to moj posao – ja sam kompozitor i pevač i ponosan sam što ću ponovo predstavljati Srbiju – rekao je Joksimović.
On je istakao da je scenski nastup veoma važan i da mu je želja da bude drugačiji nego 2004.
-Moramo nešto novo da napravimo. Radićemo na tome da bude jednostavan, drugačiji i emotivan kao što je i pesma i da ne košta mnogo. Ni scenski nastup, ni naša promocija u Azerbejdžanu neće biti pretenciozni, jer se u poslednje vreme kvalitet gubi zbog nečeg šarenog – ocenio je Joksimović, dodavši da neće biti ni promotivne turneje.
On je ponovio da će pesmu „Nije ljubav stvar“ u Bakuu izvesti na srpskom jeziku.
-Obe verzije (engleska i srpska) mi leže. Predstavljanju pesme u studiju u Košutnjaku prisustvovali su šefovi delegacija 15-tak zemalja učesnica Evrosonga i glasali su koja je vezrija bolja. Rezultat je bio 50:50. Ali, pevaću na srpskom, jer je to naša tradicija i Marija (Šerifović) je pobedila pevajući na maternjem jeziku – kazao je Joksimović.
Kompozitor je primetio da će ovogodišnji Evrosong biti „veoma jak“, jer ima zvučnih imena, ali i onih koji prvi put učestvuju i dodao da veoma poštuje konkurenciju, uveren, ipak, da Srbija ima kvalitetnu pesmu.
-Mogao sam da napravim i neko iznenađenje, volim da eksperimentišem, ali u Azerbejdžanu ne predstavljam samo sebe, već celu Srbiju i zato imam veću odgovornost, a pesme “Lane moje“, “Oro“, “Lejla“ su imale uspeha, pa nisam želeo da menjam to – rekao je Joksimović.
On je dodao da je sebi dao težak zadatak, jer pesma „Nije ljubav stvar“, za razliku od numere „Lane moje“, zahteva raspevavanje dva i po sata pre nastupa.
Na pitanje o reakcijama, Joksimović je odgovorio da ga je „uplašio“ veliki broj pozitivnih komentara koje je dobio od fanova i kolega kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.
-Nadam se…ma siguran sam da ćemo pobediti – uzviknuo je Joksimović posle kratkotrajnog kolebanja, uz poruku – „nemojte da vas iznenadi ako se to dogodi“.
Posle premijernog predstavljanja Joksimovićeve pesme, 10. marta, novinar zvaničnog sajta „Pesme Evrovizije“ napisao je da je Joksimović spreman da vrati Evrosong u Beograd, u Beogradsku arenu, gde je takmičenje održano 2008.

 

Povezana vest:  Novi singl grupe Kanda, Kodža i Nebojša „Tako volim da živim" osvojiće srca ljubitelja pravog rokenrol zvuka!