anarucner

ANA RUCNER „Expression“ u prodaji!!!

Svojim električnim violončelom i neobičnim pristupom tradicionalnoj, klasičnoj i popularnoj muzici, poslednjih deset godina Ana Rucner ne prestaje da oduševljava svoje slušatelje širom sveta.

Prvi put u njenoj karijeri, Croatia Records objavljuje CD ‘eXpression’ sa 12 numera koje nam verno dočarava strast muziciranja koju je publika mogla oseti na koncertima i performansima. Najavljen singlom ‘Libertango’ (A. Piazolla), prvi album ove vrsne čelistkinje je  vrhunski muzički proizvod na kome se odlično uklapaju klasični sastav gudača i pijanistkinje, s modernim zvukom električne gitare i bubnja!  „eXpression“ možete naći već u prodaji u Jugotonu.

Povezana vest:  Stiven Tajler sudija u Američkom idolu

Nedavno je uradjen i spot za pesmu „Libertago“  (Astor Piazzolla).Reditelji spota su Ana Rucner i Danijel Kovačević, a prema Aninoj zamisli radnja spota odvija se na filmskom setu oko tehničara za rasvetu potajno zaljubljenog u zvezdu koja u svojoj mašti s njom pleše strastveni ples – tango. Posebno je zanimljivo videti  Aninu suradnju s prvakom zagrebačkog baleta Azamatom Nabiullinom (zaljubljeni tehničar), s kojim je čelistkinja već sarađivala na kontroverznoj ljubavnoj priči u filmu Turističke zajednice „Mesečeva sonata“ koji je osvojio šest prestižnih nagrada.

Duško Mandić i Slavko Pintarić – Pišta iz grupe Srebrna krila upotpunili su zvučnu kulisu svojim umećem i time još više istakli posebnost Aninog izraza. ‘Ples sablji’ Khachaturiana, ‘Oluja’ Vivaldijevih ‘Četiri godišnja doba’, Bahova ‘Toccata’ ili ‘Habanera’ Bizetove ‘Carmen’ u svojoj nezaustavljivoj snazi čine ovaj album energičnim delom koje ćemo dugo slušati. Tu su i Betovenova ‘Mesečeva sonata’ i ‘Romanca za dvoje’ za privatne trenutke koje Ana i njeni saradnici, zajedno s dirigentom Alanom Bjelinskim, donose uzvišenom ljepotom sviranja.

Povezana vest:  Eminem: Lekari previše popustljivi prema slavnima

Kao bonus, na CD-u se nalazi ‘Oda radosti’ iz Devete simfonije L. van Beethovena u izvodenju sa Zagrebačkom filharmonijom, Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić i ‘Ladaricama’, uz video spot kao multimedijalni dodatak. Nastao prema ideji Ane Rucner, na 11. međunarodnom festivalu turističkog filma i multimedijalnih videa u Berlinu, Hrvatska turistička zajednica dobila je prvo mesto u kategoriji muzičkih videa. Za svoje promotivne aktivnosti, Ana Rucner primila je mnoge nagrade sarađujući sa Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Grada Zagreba i dobitnica je priznanja za poseban doprinos razvoju kulture i turizma na četrnaestom ITF’CRO festivalu turističkog filma 2011. Često gostuje u Kini i planira veliku kinesku turneju u julu.

Povezana vest:  Dejvid Bouvi komponuje muziku za mjuzikl "Sunđer Bob"