Black-Sabbath-001

BELGRADE CALLING 2012

Ozi Ozborn dolazi u Beograd sa sopstevnom produkcijom

 

Čuveni pevač grupe „Black Sabbath“ (Blek Sabat) i prema mnogima najveća ikona rok i metal muzike, Ozi Ozborn, koji će 28. juna nastupiti na festivalu „Guarana Belgrade Calling“ na Ušću, u Srbiju dolazi sa sopstvenom produkcijom.  Tim koji prati Ozborna, kako je naveo organizator festivala „Avalon“, broji više od 40 osoba, koji opremu dovoze u sedam velikih šlepera.

Postava benda koja će sa Ozbornom izvesti neke od kultnih pesama iz njegove solo karijere, ali i sve najveće hitove grupe „Black Sabbath“ ima sedam članova među kojima je i slavni gitarista Sleš. Osim originalnog člana grupe „Black Sabbath“, basiste Gizera Batlera, i dvojice velikih majstora gitare, Sleša i Zaka Vajlda, sa harizmatičnim Ozbornom sviraće i članovi njegovog benda – basista Rob Blasko Nikolson, gitarista Gas Dži, klavijaturista Adam Vejkman i bubnjar Tomi Klufetos.

Povezana vest:  Exit label predstavlja The Good Guys

Nikolsona većina srpskih fanova zna po radu na solo albumima Roba Zombija i grupe „Danzig“, a svirao je i u bendovima „Cryptic Slaughter“, „Killing Spree“ i „Suffer“.  Gas Dži je priznati grčki gitarista čije je pravo ime Kostas Karamitroudis. Osim sa Ozbornom, nastupa i sa svojim bendom „Firewind“, a svirao je i u grupama „Arć Enemy“, „Nightrage“ i „Dream Evil“.

Adam Vejkman je sin čuvenog klavijaturiste grupe „Yes“, Rika Vejkmana, a sarađivao je i sa Eni Lenoks.  Klufetos je priznati bubnjar koji je svirao sa Elis Kuperom i Tedom Nudžentom, a proslavio se radom sa Robom Zombijem, sa kojim je snimio tri albuma.  Zanimljivo je da je došao u Ozijev bend da bi zamenio bubnjara Majka Bordina, koji se u međuvremenu vratio u matični bend „Faith No More“ čiji nastup sledi već sutradan 29. juna, dan posle Ozija Ozborna i plejade velikih majstora koje smatra svojim prijateljima.

Povezana vest:  Ko je naljutio Kristinu Agileru?

Ozborn i njegov tim nisu pokazali prevelike zahteve za organizatore, a najvećim delom jer se produkcijski oslanjaju na sopstvenu opremu i ekipu stručnjaka koja ih prati.  Ipak, zanimljivo je da umesto plastičnih čaša koriste papirne i žele da uvek imaju dovoljno sokova od ceđenog voća, te da im se obezbedi par desetina manjih crnih peškira za scenu. Nezaobilazni su specijalni efekti i pirotehnika bez koje bi teško bilo zamisliti metal spektakl kakav su već priredili širom Evrope.

Povezana vest:  Dubioza Kolektiv dolazi u Beograd 30. Juna na Tašmajdan

Na listi pesama su hitovi grupe „Black Sabbath“ u čijem će izvođenju umesto obolelog gitariste Tonija Ajomija doći njegov sledbenik u svetu najboljih gitarista ikad – Sleš.  Bravure Zaka Vajlda publika će moći da čuje iste večeri i u njegovom matičnom bendu „Black Label Society“, posle kojih na scenu izlaze „The Cult“, dok se Vajld priprema za dugu set listu sa Ozijem i prijateljima.

Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3.490 do 4.500 dinara, dok se za samo 5.990 može kupiti dvodnevna ulaznica. Trodnevna ulaznica košta 7.990 dinara, a ulaz na festival 30. juna slobodan je za sve posetioce.