eki_babalj_pojacanje

Babalj: Došao sam da zajedno osvojimo titulu

 

Mladi australijski fudbaler srpskog porekla Eli Babalj potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i najavio da će učiniti sve da crveno-beli vrate šampionski trofej na Marakanu.

-Velika mi je čast što sam došao u najveći klub u Srbiji, od kad znam za sebe navijam za Zvezdu i nadam se da ću dati doprinos osvajanju šampionske titule – rekao je Babalj prilikom promocije na Marakani.

On je izrazio zadovoljstvo sjajnim prijemom u klubu i istakao da će učiniti sve da se što pre prilagodi igri tima.

Povezana vest:  PSŽ opet odbio Barseloninu ponudu za Nejmara

-Očekuje nas naporan rad već na pripremama u Sloveniji, a potom i start kvalifikacija za Ligu Evrope. Voleo bih da u tom takmičenjenu uđemo u grupnu fazu, ali titula je svakako prioritet – rekao je Babalj.

Babalj je demantovao da je za njega bilo ponuda iz Nemačke.

-Ne znam ništa o tome, onog trenutka kada se pojavila Zvezda za mene je to bila jedina opcija. Jedva čekam da zaigram i nadam se da ću postići mnogo golova u crveno-belom dresu – istakao je Babalj uz opasku da je njegovo pravo ima Eli, a ne Ilija kao što se spekulisalo.

Povezana vest:  Milojević: Novi Pazar igra dopadljivo, biće veoma teško

Kako je naveo ljubav prema Zvezdi nasledio je od svog oca.

-Tata je veliki navijač Zvezde, bio je na utakmici protiv Bajerna u polufinalu Kupa šampiona 1991. godine i čim sam se rodio dobio sam crveno-bele suvenire. Zavoleo sam Zvezdu i ponavljam dolaskom ovde, ostvaren mi je san – istakao je Babalj.

Generalni sekretar Crvene zvezde Ðorđe Stefanović otkrio je da je ceo transfer vredan 350.000 evra.

Povezana vest:  Hodžson: Ne plašimo se bilo kog protivnika

-Želim da se zahvalim agenciji koja je posredovala u transferu, jer su nam spustili cenu i omogućili da Babalj potpiše za Zvezdu. Platićemo ukupno 350.000 evra u dve rate, prvu u julu, a drugu u januaru naredne godine – rekao je Stefanović.

Današnjoj promociji prisustovali su amabasador Australije u Srbiji Helena Stadert i ambasadorka Srbije u Australiji Neda Maletić.