del_boske1

Del Boske: Francuska je teži protivnik od Engleske

 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je Francuska ozbiljniji protivnik od Engleske i da njegov tim u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nije mogao da dobije težeg rivala iz D grupe. Del Boske je pozvao svoje igrače na oprez, iako su Francuzi u poslednjem kolu grupne faze poraženi od selekcije Švedske sa 2:0.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Fabio Kapelo: Golman Crne Gore je bio nesavladiv

-Oni su definitivno najteži mogući protivnik kojeg smo mogli da dobijemo iz D grupe. Očekujem da igraju svoju igru i pokušaju da uspostave inicijativu. Ne mislim da će igrati defanzivno. Videćemo šta će se dogoditi, Francuska selekcija ne pati od bilo kakvog kopleksa inferiornosti – rekao je Del Boske.

On je dodao da se najviše pribojava napadača Karima Benzeme i organizatora igre „trikolora“ Franka Riberija i Samira Nasrija. Selektor Francuske Loran Blan izjavio je da će njegovi izabranici morati da poboljšaju igru protiv aktuelnih svetskih i evropskih prvaka, ukoliko žele da prođu u polufinale EP.

Povezana vest:  Španija izabrala bazu na SP blizu Johanesburga

-Posle lošeg izdanja protiv Švedske, teško je zamisliti da je pobeda protiv Španije moguća. Ipak, borićemo se. Hrvatska je dokazla da se sa njima može igrati – rekao je Blan.

Četvrtfinalni meč Španija – Francuska igra se u subotu u Donjecku, a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Češka – Portugalija.

Povezana vest:  Viljar ponovo potpredsednik FIFA