Jessie J_1

Večeras počinje festival „Belgrade calling“

 

Četvorodnevni muzički festival „Guarana Belgrade Calling“, na kojem će nastupiti neke od najvećih svetskih zvezda poput Public Enemy, Faith No More, The Sisters of Mercy, Ozzy Osbourne i Jessie J, počinje večeras na Ušću koncertom domaćeg sastava S.A.R.S. Na festivalu koji prvi put organizuje „Avalon produkcija“, blizu 200 muzičara nastupaće svake večeri do 30. juna, od 18 časova do 2 sata posle ponoći. Nakon S.A.R.S-a, slede „Public Enemy“, „Dubioza kolektiv“, Example, Džesi Džej i „Orbital“.

Drugog dana nastupaju „Sanatorium“, „Satyricon“, „Paradise Lost“, „Black Label Society“, „The Cult“ i „Ozi Ozborn i Prijatelji“. Koncertom benda „Ugly Kid Joe“ počinje treće festivalsko veče, u okviru koga će svirati „The Horrors“, „Public Image Limited“, „The Darkneš“, „Faith No More“ i „The Sisters of Mercy“.

Povezana vest:  Leona Luis najuticajnija Britanka

Četvrtog dana je finale „Jelen Top 10“ turneje, a nastupiće domaći bendovi, koji su već obišli 10 gradova po Srbiji: „Straight Mickey and the Boys“, „Snakes, Sharks and Planes“, „Bjesovi“, „Darkvud dab“, „Kanda, Kodža i Nebojša“ i Blok aut“. Njima će se pridružiti „Svi na pod“, „Eva Braun“ i „Goribor“.

Organizatori očekuju svakog dana u proseku oko 15.000 posetilaca, a prema procenama i rezultatima prodaje izvan Srbije, čak 10.000 fanova iz svih zemalja Balkana, ali i šire, dolazi u Beograd. Najviše fanova očekuje se iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Makedonije, dok za njima ne zaostaju mnogo ni Slovenci. Njima će se na Ušću pridružiti i novinari iz zemalja Jugoistočne Evrope kojih se akreditovalo oko 400.

Povezana vest:  Sutra počinje "Samrtajm festival"

Na Ušću je postavljena bina širine 44 metra i visine 20 metara, a iza nje je veliki bekstejdž u kome će tokom četiri dana boraviti skoro 1.000 ljudi.

Kapije se svakog dana otvaraju od 17 časova, sa izuzetkom 28. juna kada će fanovi moći na festival da uđu već od 16 časova. Takođe, samo 28. juna koncertni prostor će biti podeljen na P1, P2 i Fan Pit. Svi koji ulaznice nisu još uvek kupili, a dolaze iz gradova u kojima nisu imali prodajno mesto, nemaju razloga za brigu, jer će se ulaznice po nepromenjenim cenama prodavati svakog dana do 29. juna na velikoj blagajni na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće.

Povezana vest:  Koncert u slavu ljubavi: Marko Nikolić 25. februara u BitefArt Cafeu

Pored blagajne nalazi se i mesto za sve one koji poseduju dvodnevnu ili trodnevnu ulaznicu, ili čak elektronsku ulaznicu kupljenu u inostranstvu ili putem Interneta, gde će im biti uručivane narukvice i posebne dnevne ulaznice.

Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3.490 do 4.500 dinara, dvodnevna ulaznica košta 5.990, a trodnevna 7.990 dinara. Ulaz na festival 30. juna slobodan je za sve posetioce.