50_cent_portret50 CENT DEFINITIVNO U PIONIRU

 

Zbog četvrtfinalnih utakmica Evrolige košarkaškog kluba Partizan protiv Makabija, koncert repera 50 Cent-a pomera se u halu Pionir.  Koncert će se održati 1. aprila, kao što je i najavljeno, u organizaciji Arene Beograd i Avalon produkcije.  Karte kupljene za Beogradsku arenu važiće i za Pionir a obaveštenje o zameni poslaćemo u narednom periodu.

50 Cent rođen je 6. jula 1976. godine kao Kertis Džejms Džekson III. Proslavio se albumom  iz 2003. godine „Get Rich or Die Tryin“, a svoj status zvezde potvrdio je albumom „The Massacre“ iz 2005. Oba albuma postigla su platinasti uspeh i bili prodati u više od 21 miliona primeraka!

Povezana vest:  Đogani i specijalni gosti večeras na YOUBOX-u

50 Cent odrastao je u Kvinsu i bio upleten u kriminal, ali ga je 2002. otkrio reper Eminem zahvaljujući kome je potpisao ugovor za izdavačku kuću Interscope Records. Eminem i Dr Dre producirali su njegov prvi komercijani album i 50 Cent je od tada postao jedan od najpopularnijih repera na svetu. Osnovao je sopstvenu izdavačku kuću 2003. pod imenom G-Unit Records. Počeo

Povezana vest:  Ovog petka MTV World Stage vam predstalja Slipknot i Korn

je da se bavi glumom, igrao je u autobiografskom filmu iz 2005. „Get Rich or Die Tryin“ („Obogati se ili umri u tom pokušaju“), zatim u filmu „Dom hrabrih“ iz 2006. o ratu u Iraku i „Opravdano ubistvo“ iz 2008. On je jedan od najbogatijih hip-hop izvođača, a njegova imovina procenjuje se da iznosi 440 miliona dolara.  2007. godine našao se na Forbsovoj listi najbogatijih

ljudi u hip-hop industriji, kada je zauzeo  2. mesto, iza Jay-Z-a.

Povezana vest:  Vuča: Očekujemo dobar provod na Trenchtownu

Popularni su njegovi hitovi: „Candy Shop“, „In da Club“,  „Baby by Me“, „Ayo Technology“ ( koji je izveo sa Džastinom Timberlejkom i Timberlendom), „Get It Hot“.

Osvojio je brojne nagrade među kojima su: Grem za najboljeg novog izvođača, Bilbord nagrada za album godine „Get Rich or Die Tryin“ i čak 6 Bilbord nagrada za naredni album „The Massacre“. Do sada je osvojio 69 različitih priznanja i imao 83 nominacija!