sami u sidneju mikec i sekaricOdređene reprezentacije za Svetski kup u Sidneju i turnir u Dortmundu

 

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković odredio je sastave za dva velika takmičenja u narednom periodu – prvi Svetski kup u Sidneju  od 20. do 28. marta kao i za međunarodni turnir MK oružjem koji će se održati u dvorani u Dortmundu od 25. do 28. marta.

– Za Svetski kup u Sidneju prijavili smo samo dvoje strelaca i to pištoljem, Jasnu Šekarić i Damira Mikeca – kaže selektor Zoran Stojiljković. – Posle dugo godina, ponovo smo se odlučili da organizujemo zimske pripreme MK oružjem u zatvorenom i naša selekcija će od već od ovog vikenda biti u Frankfurtu  da bi se, potom, preselila u Dortmund na turnir vazdušnim i MK oružjem u dvorani jedan od najvećih u svetu. Učestvovaće samo reprezentativci puškom, Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković i Milenko Sebić, kao i Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Aranka Binder.

Povezana vest:  Šestoro srpskih strelaca u finalu Svetskog kupa

Uz srpske reprezentativce u Frankfurtu i Dortmundu biće Goran Maksimović. Prvo takmičenje u Dortmundu je u četvrtak 25. marta MK puška trostav za seniorke.

Naknadno će se odrediti reprezentativci za drugi Svetski kup u Pekingu od 15. do 25. aprila. Treći Svetski kup je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja a četvrti, poslednji, u Beogradu od 26. juna do 4. jula. Šampionat sveta na kome će se vaditi prve vize za OI u Londonu 2012. je  od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.