Kriske

EXIT 2012

Kriške za početak 13. Egzit festivala u Novom Sadu

 

Prvim koncertom beogradskog benda Kriške na glavnoj bini (Main Stage), koji je počeo tačno u 20 časova, zvanično je počeo program 13. po redu Egzit (Exit) festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Program je nešto ranije počeo i na ostalim festivalskim binama, pa je na Fjužn stejdžu (Fusion Stage) u 19 časova sjajnu svirku još malobronoj publici ponudio bend Menfelou (Manfellow) iz Rumunije.

Povezana vest:  Tamburica fest od 19. do 21. avgusta u Novom Sadu i Petrovaradinu

Kapije festivala su otvorene u 18 časova. Najveće gužve su na putevima gde posetioci dobijaju narukvice, a manje gužve ima i na ulazima zbog policijskih kontrola. Posle prvih koncerata na najvećoj festivalskoj bini nastupiće Skindred s nesvakidašnjom mešavinom tvrdog gitarskog zvuka i rege muzike, a zatim Gosip (Gošip) koji su širokoj publici poznati po svom hitu „Hevi kros“ (Heavy Croš).

Povezana vest:  E-PLAY premijerno na Bee Supernatural festivalu

Nastup glavnih zvezda prve večeri, legendi pop muzike Đuran đuran (Duran Duran), očekuje se u ponoć. Od večerašnjih nastupa izdvajaju se i koncerti Eda Majke na Fjužn stejdžu, legenda pank muzike Strit dogs (Streeet Dogs) na Eksploziv stejdžu, dok će se na Suba stejdžu predstaviti nekoliko najvrelijih imena elektronske scene iz Španije.

Povezana vest:  INmusic festival predstavlja audio-vizualni spektakl Gorillaz Sound System!

Na festivalu je i ove godine otvoren deo na kojem će se predstaviti više od 50 nevladinih organizacija, među kojima su svoj štand postavili i Asocijacija potrošača Srbije, organizacije za zaštitu ljudskih prava i udruženje Ateisti Srbije.

Festival Egzit trajaće do 15. jula, do kada će nastupiti preko 400 izvođača iz celog sveta.