duran_duran

EXIT 2012

Nastup „Duran Durana“ na Egzitu u znaku broja 13

 

Prvi dan 13. Egzit festivala obeležio je koncert legendarnog benda „Ðuran Ðuran“, čiji je nastup potpuno bio u znaku broja 13, pošto su predstavili svoj 13. album na 13. Egzitu u prvim satima u petak, 13. jula. Tipični predstavnici neoromantizma, koji su osamdesetih godina prošlog veka obeležili svetsku mužičku scenu, sa frontmenom Sajmonom le Bonom bili su apsolutne zvezde na sinoćnjoj premijernoj večeri, a njihovom nastupu na „Mejn stejdžu“ prisustvovalo je blizu 20.000 posetilaca.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, Tuborg Midnight NY Party, virtuelno-stvarni novi svet

Svoj nastup ove mužičke legende iz Birmingema započele su pesmama „Before the rain“ i „Planet earth“ da bi publiku potpuno zapalili čuvenim hitovima „Rio“, „Come undon“, „Ordinary world“, „Wild boys“, „Save a prayer“ i hitovima sa pomenutog novog 13. albuma nazvanog „All you need is now“.

Uvod u glavnu predstavu večeri bio je izuzetno atraktivan nastup, američke indi-pop grupe „Gosip“, koji je privukao veliku pažnju posetilaca Egzita, pa ih se tokom tog nastupa na najvećoj festivalskoj bini okupilo više od 10.000 hiljada. Organizatori festivala za drugi dan Egzita najavljuju posebno atraktivan program, u kome će uz maskenbal u karnevalskoj atmosferi biti obeležen petak 13, a prve zvezde večeri biće engleska grupa „New Order“.

Povezana vest:  Nova pesma Majkla Džeksona postavljena na njegovom sajtu