AbbaABBA u Kući slavnih rokenrola 

Švedska grupa ABBA i engleski rokeri „Holis“ (The Hollies) i „Dženesis“ (Genesis) postali su novi članovi Kuće slavnih rokenrola, javile su svetske agencije. 
Na svečanoj ceremoniji u ponedeljak uveče Njujorku, u Kuću slavnih rokenrola uvršteni su i Igi Pop (Iggy) i grupa „Studžiz“ (Stooges) i rege zvezda Džimi Klif (Jimmy Cliff). 
Svečanosti je prisustvovalo dvoje od četvoro članova grupe ABBA, Beni Anderson (Benny Anderšon) i Ani-Frid Lingstad (Anni-Frid Lyngstad), dok su sa nje izostali Bjorn Ulveus (Ulvaeus) i Agneta Faltskog (Agnetha). 
Anderson je za klavirom izveo pesmu „The Winner Takes It All“, koju je otpevala kantri zvezda Fejt Hil (Faith Hill). 
O novim članovima Kuće slavnih rokenrola odlučuje žiri u kojem je 500 eksperata za rok muziku. Uslov za razmatranje je da izvođač za sobom ima najmanje 25 godina muzičke karijere. 
Svečana ceremonija održana je u hotelu Valdorf Astorija (Waldorf), a Kuća slavnih rokenrola nalazi se u Klivlendu, u državi Ohajo. 
U rok hramu ranijih godina su se, pored ostalih, našli Erik Klepton (Eric Clapton), Madona (Madonna), „Bitlsi“ (Beatles), „Berds“ (The Byrds), Pol Sajmon (Paul Simon) i Art Garfankel (Garfunkel). 

Povezana vest:  FATBOY SLIM - NAJBOLJI LASERI NA SVETU U BEOGRADSKOJ ARENI 23. SEPTEMBRA