BOJAN_DJURDJICNovosadski đaci ponovo na biciklima

Biciklistički klub Novi Sad organizovaće drugu godinu za redom „Biciklističku školsku ligu Novog Sada“ pod pokroviteljstvom „Parking servisa“. Kao i lane, „zagrevanje“ za ligu su predavanja u osnovnim školama Novog Sada za učenike petih razreda, koja se organizju za vreme časa fizičkog vaspitanja ili po dogorvoru sa rukovodstvom škole!
– Počeli smo u OŠ „Kosta Trifković“ u Novom Sadu i do početka „Parking servis lige Novog Sada“ za đake bicikliste održaćemo predavanja i u ostalim školama – kaće Nemanja Vajs predsednik kluba Novi Sad i sa Nikolom Kosmajcem predavač budućim biciklistima. – Đake upoznajemo, pre svega, kako da se bezbedno na biciklu ponašaju u saobraćaju, ali i o sportskim aspektima biciklističkog sporta, vrstama biciklizma i bicikala, načinu treninga, zdravoj ishrani.Testiraćemo i jedan broj đaka. Cilj je da obučimo učenike da bezbedno voze, ali i da pokušamo da ih privučemo u naš sport.
„Parking servis liga Novog Sada“ za đake bicikliste imaće tri trke 27. marta, 3. i 10. aprila. Poslednja trka će se računati i za Školsko prvenstvo Novog Sada. Prošle godine nekoliko stotina đaka prošlo je obuku i, potom, učestvovalo u trkama.Promotori su bili olimpijska šampionka u streljaštvu Aleksandra Sanja Ivošev, dvostruka evropska šampionka kajakašica Anatonija Nađ i balkanski šapmpion u planinskom biciklizmu Bojan Đurđić.

Povezana vest:  Posle dve pobede i drugo mesto Jovane Crnogorac u Izraelu