RockVillage-logo

Muzički festival Rock Village 17. i 18. avgusta

Muzički festival Rock Village odavno je ušao na mapu festivala sa kvalitetnim bendovima koji su nastupali i odličnom organizacijom. Iako je svaki dosadašnji Rock Village bio bolji od prethodnog, očekuje se da ovogodišnji značajno premaši sve prethodne. Za to će se pobrinuti kako domaći tako i inostrani bendovi.

OSIBISA na Rock Village-u 18. avgusta

Teddy Osei, osnivač i vođa OSIBISE, i zvanično je potvrdio njihov nastup na Rock Village-u. Izrazio je veliko zadovoljtvo što će nastupiti na „srpskom Woodstock-u“, kako u žargonu zovu Rock Village.

Dolazak kultnog afričkog benda OSIBISA u malo banatsko mesto, na jedan od najautentičnijih festivala, već čuveni Rock Village, pokazuje da je Srbija zaista specifična sredina i sa pravom priznata kao zemlja dobrih festivala. Do skora je bilo nezamislivo da svetski poznati bend dođe  u neko mesto u Srbiji, a da to nije Beograd ili Novi Sad, a evo, sada smo svedoci da Rock Village, koji se organizuje u selu od  250 ljudi, dočeka OSIBISU. Pored Sunshine Day i drugih poznatih hitova ovog benda, više hiljada posetilaca Rock Village-a će svakako imati priliku i čast da uživa u muziciranju vanserijskog benda kakav je OSIBISA. Šta to znači za mlade u Banatu, suvišno je i govoriti.

Povezana vest:  Years & Years novom pesmom "Sanctify" najavljuju svoje drugo studijsko izdanje

Pored OSIBISE, u subotu nastupaju EYESBURN, Dado Topić i TIME, Amala iz Rumunije, Vatreni Poljubac, Samostalni Referenti, Bolesna Štenad i nekoliko demo bendova.

17. avgust 2012.

Prvi dan festivala, 17. avgust, rezervisan je za riječki LET 3, S.A.R.S, Block Out, Jamajčanina Ras Abrahama sa njegovim bendom, Hypnotized, Sharks, Snakes & Planes i nekoliko manjih bendova.

Povezana vest:  Dupla MTV Premijera: Damir Urban i Ničim izazvan

Književna nagrada „Duško Vojinović“

Pored muzičkog dela programa, u okviru Rock Village festivala ustanovljena je književna nagrada „Duško Vojinović“. Ova godina je posvećena poeziji i od preko 300 pristiglih pesama žiri će izabrati najbolje koje će recitovati glumac Petar Božović.

Tokom dana će tradicionalno biti organizovana likovna kolonija.

Veliki moto skup takođe prati Rock Village, tako da se ove godine godine očekuje preko 300 bajkera, od kojih će se značajan broj smestiti u selu ili u improvizovanom kampu.

Besplatni ulaz i kamp

Organizatori ostaju pri stavu da neće naplaćivati ulaznice i da su dobrodošli svi ljudi dobre volje, na provod i zabavu kakvu teško mogu da dožive u Beogradu ili nekom većem mestu. Banatski Sokolac, mesto gde se održava Rock Village festival, nalazi se na svega 80 km od Beograda i mesto je postalo svetski poznato kada je 2008. godine otkrivena statua Boba Marlija. Bila je to prva statua  podignuta u Evropi,  legendi reggae muzike i velikom borcu za slobodu i ljudska prava, što je sa velikom pompom propratilo na stotine svetskih medija.

Povezana vest:  Nadeah Miranda u Beogradu!

Ove godine se održava osmi po redu Rock Village, što već samo po sebi govori da se ne radi o festivalu kratkog daha.