rodzer_federer_vimbldon_2010

Federer želi i na Olimpijske igre 2016. godine

 

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, rekao je večeras da želi da nastupi i na Olimpijskim igrama 2016. godine.

-Mnogo toga se dešava i od svega toga zavisi konačna odluka. Ali, želim još da igram i nadam se da će mi telo to dozvoliti – rekao je Federer, koji 8. avgusta puni 31 godinu.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Ðoković pobedio Davidenka 3:0

Švajcarac je posle turnira u Vimbldonu ponovo prvi na svetu jer je na ATP listi pretekao Novaka Đokovića. Sada će na Olimpijskim igrama u Londonu ponovo pokušati da trijumfuje i da na Vimbldonu, gde je osvojio sedam gren slem titula, osvoji i prvo olimpijsko zlato. Federer u prvom kolu igra protiv Kolumbijca Alehandra Falje, koji ga je pošteno namučio na turniru u Vimbldonu 2010. godine.

Povezana vest:  Ivanovićeva bolja Petrove

Najbolji teniser sveta pokušaće da osvoji medalju i u konkurenciji dublova gde će nastupiti sa zemljakom Stanislasom Vavrinkom. Federerov najbolji plasman u singlu na Olimpijskim igrama je četvrto mesto iz Sidneja 2000. godine. Ali, London je njegova velika šansa jer se igra na travi gde je Švajcarac najubedljiviji.

Očekuje se da će najveći konkurent Federeru za zlatnu medalju biti Novak Đoković koji je pre četiri godine u Pekingu osvojio bronzu, a sada želi da uzvrati udarac Švajcarcu koji ga je pobedom u polufinalu Vimbldona skinuo sa prvog mesta ATP liste.

Povezana vest:  ATP KVINS, Kveri osvojio turnir u Kvinsu