nezaustavljive_lancane_reakcije

Discovery premijere u avgustu: Saveti za bezbednu vožnju, Nezaustavljive lančane reakcijei Američki oružari

SAVETI ZA BEZBEDNU VOŽNJU

U novom serijalu „Saveti za bezbednu vožnju“, domaćin Greg Marfi, legenda među reli vozačima, iskušava svoje vozačke sposobnosti u realnim situacijama da bi otkrio šta se zaista događa kada se vi i vaš auto nađete van kontrole. Od pitanja kako pobeći iz automobila koji tone do toga koliku štetu može da izazove prebrza vožnja, Marfi s nama deli svoje veštine i znanje da bi pomogao vozačima da budu bezbedni na putevima. Takođe, šampion moto trka i gostujući voditelj Skot Dikson je spreman da ponudi stručne savete o vožnji, od toga kako da izbegnemo klizanje na putu, šta da radimo kada nam pukne guma i kako da ostanemo na putu prilikom skretanja na malom prostoru. A imacemo i jedinstven pogled s prednjeg sedišta policijskih patrolnih kola i helikoptera dok ovaj dinamični i uzbudljivi serijal prikazuje neke od najspektakularnijih, najdramatičnijih i najšokantnijih snimaka iz patrola širom sveta.

Povezana vest:  Nova epizoda serije “Ratnici okeana”

Od utorka, 7. avgust u 20:05

NEZAUSTAVLJIVE LANČANE REAKCIJE

Emisija „Nezaustavljive lančane reakcije“ je novi šestodelni serijal koji vode Adam Sevidž i Džejmi Hajneman iz emisije „Razotkrivanje mitova“. U svakoj epizodi takmiče se dva tima sa učesnicima iz različitih oblasti s ciljem da naprave složenu napravu zasnovanu na lančanoj reakciji. Međutim, oni ne prave prosti niz od domina – timovi moraju da se služe genijalnim, inovativnim i saznajnim elementima da bi napravili tehničke novotarije širokog opsega. Timovi sastavljeni od umetnika, raketnih naučnika, specijalista za animacije i inženjera – imaju na raspolaganju jednake setove alata i materijala i pet dana da naprave brojne mehanizme na zadatu temu. U pitanju je krajnje napeta stvaralačka aktivnost u kojoj se takmičari ohrabruju da koriste prefinjene mehaničke zahvate, pirotehniku i destruktivne poteze velikih razmera. Kako od frižidera napraviti klatno? Sasvim moguće. Katapulti? Leteći tanjiri? Sve je moguće, dokle god pokreće sledeću kariku u lancu.

Povezana vest:  Nova sezona serijel "Zlato Beringovog mora" na Discovery kanalu

Od subote, 11. avgust u 20:05

AMERIČKI ORUŽARI

Emisija „Američki oružari“ prati naizgled tipičnu porodicu iz predgrađa – čiji su članovi vlasnici jedne od vrhunskih radnji s vatrenim oružjem na svetu. Rik Vajat i njegova žena Reni su vlasnici firme Gansmouk koja se nalazi u blizini Denvera u državi Kolorado, gde kupuju, prodaju i trguju oružjem – od ručnih topova do lovačkih pušaka. A ako ne uspete da nađete šta želite, oni će vam to napraviti – od parčeta metala. Radionica Gansmouk ima najveću ekipu iskusnih radnika oružara u celoj državi, a kada Vajatovi ne proizvode ili ne prodaju oružje, oni pucaju iz njega. Ni jedan komad oružja ne izađe iz radionice a da ga prethodno nije isprobao jedan od članova porodice. Svi Vajatovi ozbiljno pristupaju oružju koje prave, uključujući 16-godišnju ćerku Pejdž koja o oružju zna više od većine muškaraca koji dođu u radnju. Upoznajte ovu originalnu porodicu i pogledajte kako funkcioniše ovaj fascinantni posao kojim se bave u poslednjih 18 godina.

Povezana vest:  Druga sezona emisije „Ostrvo – Ber Grils" na Discovery kanalu

Od četvrtka, 16. avgust u 21:00