MTV EMA 2010. u Madridu

mtv_ema_madridMTV Networks International (MTVNI) je objavio da će se ovogodišnja dodela nagrada MTV EMA održati u Madridu, Španija. Poznat kao jedan od najprestižnijih muzičkih događaja uživo, ovogodišnji EMA spektakl će se prenositi iz glavnog grada Španije. Ovo je drugi put u 17-godišnjoj istoriji ove nagrade da je Španija domaćin; prvi put je to bilo u Barseloni 2002. Madridska dodela nagrada MTV EMA 2010. će se održati u nedelju, 7. novembra 2010.
Madrid je odabran za grad-domaćin zbog svoje živahne i napredne muzičke scene, a i zbog toga jer je Madrid je otvoren grad u kojem se kultura, zabava i posao spajaju u atraktivnom, savremenom prostoru. Zahvaljujući svom modernom i kosmopolitskom stilu i otvorenom, strastvenom karakteru Madriđana, u glavnom gradu Španije svi se osećaju kao kod kuće, a uz to grad nudi neke od najzanimljivijih turističkih atrakcija na svetu.  
Svečanost dodele EMA, poznata po tome da privlači najatraktivnija imena iz sveta muzike, ove godine će biti veća nego ikada. Caja Magica, što na španskom znači „magična kutija“, je jedan moderan i multifunkcionalan sportski kompleks, koji je projektovao nagrađivani francuski arhitekta Dominique Perrault. Poznat po svojim konstantnim transformacijama, kompleks je smešten u parku Manzanares, nedaleko od centra Madrida, a glavni stadion ima 12 500 mesta za sedenje.  
Prošlogodišnja dodela MTV EMA je održana u Berlinu, a voditeljka je bila pevačica Katy Perry. Beyoncé je bila glavna pobednica: kući je ponela ukupno tri EMA trofeja – Najbolja pevačica, Najbolja pesma i Najbolji spot. Među ostalim pobednicima izdvaja se Eminem sa nagradom za Najboljeg pevača, dok je Jay-Z trijumfovao u kategoriji Najbolji urbani izvođač. U2 su imali nezaboravan nastup pred Brandenburškom kapijom i osvojili su zasluženu nagradu za Najbolji nastup uživo. Kreativnoj i moćnoj Lady Gagi odata je počast u kategoriji Najbolji novi izvođač, dok su Green Day pobedili kao Najbolja rock grupa.Najšljokičastiji hrvatski electro-bubblegum-trash bend Lollobrigida prisustvovali su dodeli EMA 2009 u Berlinu kao dobitnici Best Regional Act nagrade. Nagradu im je u ime MTV-ja dodelio Momčilo Bajagić Bajaga, lider sastava Bajaga i Instruktori.
Bajaga je autor nezaboravnih hitova kao što su: Poljubi me, Berlin, Tamara, Ti se ljubiš (na tako dobar način), Dobro jutro džezeri, Zažmuri, 442 do Beograda, Verujem – ne verujem, Ruski voz, Grad, Moji drugovi, Još te volim, Iza nas i mnogih drugih. 
O samoj dodeli EMA 2009, Bajaga je rekao: – Ja imam super utiske sa dodele nagrada. Nikada do sada nisam bio uživo na ovakvoj dodeli, a smatram da su MTV EMA značajne ne samo na globalnom nivou već i za zemlju i grad u kome se održavaju jer je to i način da na jednom mestu vidite sve najveće svetske zvezde, za koje bi vam trebalo nekoliko meseci da odete na sve njihove koncerte. Meni kao profesionalcu je takođe bilo bitno da vidim kako uživo izgleda tehnika, bina, ozvučenje, svetlo i sve što prati dodelu MTV nagrada, a MTV je poznat po tome da priređuje odlične događaje. 
O Best regional Act nagradi koju su osvojili, Ida iz grupe Lollobrigida kaže: – MTV nagrada je zakon! Prvo sam je mislila staviti u spavaću sobu na ormar. Al tad je nitko ne bi vidio, džaba nagrade. Kraj ulaznih vrata? Preočito. Na kraju sam joj našla mjesto u dnevnoj sobi na stalaži, pored pepeljare. Ne upada u oči odmah, a opet svaki gost prije il kasnije pita gdje da strese pikavac. Ja tad, sasvim nezainteresirano I gledajući u čašu, pokažem rukom u smjeru srebrnog kipića. I srce mi ko Rusija. Nek se zna, nisam neki jack pot, al nisam baš ni zadnji luzer. Hvala MTV-ju na svemu!!!
Od svog lansiranja 1994. EMA je učvrstila reputaciju kao najsenzacionalnija svečanost dodele muzičkih nagrada na svetu. Fantastične opcije gledanja sa više platformi kombinovane sa sjajnim nastupima zvezda sa A-liste stvaraju naelektrisanu atmosferu u kojoj je sve moguće. Na dosadašnjim MTV EMA su nastupale globalne superzvezde kao što su Beyoncé, Britney Spears, Christina Aguilera, Coldplay, Foo Fighters, Green Day, Jennifer Lopez, Jay-Z, Justin Timberlake, Madonna, Prince, REM i U2…

Povezana vest:  MTV PREMIJERA – AVRIL LAVIGNE „WHAT THE HELL“