novak_2ATP INDIAN VELS, SERIA 1.000

Ljubičić eliminisao Đokovića

Novak Đoković – Ivan Ljubičić 5:7, 3:6

 

Novak Đoković završio je učešće na turniru u Indijan Velsu. Posle samo dva seta igre Noleta je pobedio, čini se, relativno lako, Hrvat Ivan Ljubičić. Ljubičiću je trebalo sat i 45 minuta da stigne do 2:0 u setovima (7:5, 6:3) I da obezbedi ulazak među osam najbolji tenisera na turniru.

Povezana vest:  WTA TAJPEH, Jovanovski pobedila Mirzu

Ovo je bio sedmi susret dvojice tenisera (za sada je 5:2 za Noleta) a Ljubičić se Đokoviću, čini se, revanširao za poraz iz Dubaija. Naravno, Đokovi će izgubiti dosta ATP poena jer je branio bodove prošlogodišnjeg četvrtfinala iz Indian Vlesa.

Đoković je meč izgubio, može se reći, u prvom setu kada je vodio sa 4:3. Nole je u tom trenutku imao brejk prednosti, ali je dozvolio Hrvatu da napravi ribrejk I da bez problema dođe do seta prednosti.

Povezana vest:  Španac Kliment najmlađi dopingovan teniser u istoriji

U drugom delu meča, Ljubičić je boljom igrom, nego u prvom setu, tačnije, raznovrsnim bekend udarcima i sigurnim servisom uspeo da osvoji još dva gema na Đokovićev servis i dođe do prednosti od 3:1 i 4:2. Nole posle toga nije imao snage da se vrati u meč, mada je pokušavao, koji je završen u dva seta, na iznenađenje prisutnih.