Rammstein_SNemački bend „Ramštajn“ sutra u Beogradskoj areni

 

Ekscentrični nemački metal sastav „Ramštajn“ (Rammstein) održaće sutra koncert u Beogradskoj areni, a u publici će biti i fanovi iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije.

„Ramštajn“, čija se muzika često klasifikuje kao „Noje dojče harte“ (Neue Deutsće Harte) – kombinacija indastrijal metala, vokala, sintisajzera i ritam mašina, poznat je po fantastičnim živim nastupima uz upotrebu pirotehničkih sredstava.

Povezana vest:  Novi album Tejlor Svift izlazi 22. oktobra

Grupa je osnovana 1994. godine u Berlinu, a ime je dobila po gradiću Ramštajn, u kome se 1988. dogodila nesreća na aeromitingu.

Nakon ogromnog uspeha albuma „Zenzuht“ (Sehnsućt) iz 1997, sa kojeg su se izdvojili veliki hitovi „Du hast“ (Du hast) i „Engel“, bend je osvojio i američko tržište.

Odličan period u karijeri „Ramštajn“ je zaokružio 2001. albumom „Muter“ (Mutter) sa koga se izdvojio singl „Fojer fraj“ (Feuer Frei), kao i 2004. albumom „Rajze, rajze“ (Reise, Reise), na kome su hitovi „Amerika“ i „One dih“ (Ohne dić).

Povezana vest:  Elton John i Charlie Puth predstavljaju zajednički singl „AFTER ALL“!

Posle albuma „Rosenrot“ iz 2005, članovi benda – Til Linderman, Rihard Kruspe, Paul Landers, Oliver Ridl, Kristof Šnajder i Kristijan Lorenc odlučili su da se malo odmore.

Prošle godine su objavili šesti studijski album pod nazivom „Libe ist fir ale da“ (Liebe Ist für alle da).