andreabocelli

Slavni tenor Andrea Bočeli ponovo u Beogradu

 

Proslavljeni italijanski tenor Andrea Bočeli koji je već nastupao u Beogradu, održaće koncert u Kombank areni 11. maja 2013. godine. Bočeli je u Beogradskoj areni prvi put nastupio u oktobru 2005. godine uz Beogradsku filharmoniju i dirigenta Marcela Rotu i gošću soprana Anamariju Del’Oste. Posle mnogo uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, ponovo će se naći na sceni Arene.

Povezana vest:  Dža Rul se izjasnio krivim za posedovanje oružja

Suptilnog, nežnog i na koncertnim nastupima mirom ispunjenog slepog pevača iz Toskane „koji vidi srcem“ čiji glas, snažan i pun, melanholičan i svetao u stanju je da se lako transformiše, sa razlogom nazivaju legendom novog milenijuma poput Karuza, Del Monaka, Korelija. Njegovo ime našlo se i u Ginisovoj knjizi rekorda za najprodavanije albume na američkoj listi klasičnih muzičkih izdanja, a 2010. godine dobio je i svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, kao jedan od retkih italijanskih umetnika kojima je pripala ova čast.

Povezana vest:  Technopolis 01: Opening Night 13. septembra u KC Grad

Dve decenije duga uspešna karijera Bočelija krenula je posle operskog debija u Verdijevoj operi „Magbet“ 1994. godine i nagrade za najbolji pop debi sa pesmom „Il Mare Calmo della Sera“ na festivalu u San Remu iste godine. Dobija poziv da nastupi pred papom u katedrali Sveti Petar u Vatikanu za Božić.

Bočeli je objavio više od 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta. Nastupao je na najpoznatijim scenama pod dirigentskim palicama čuvenih dirigenata kao što su Zubin Mehta, Seiđi Ozava, Valeri Gergiev, Lorin Maazel.

Povezana vest:  Darko Rundek u decembru u Beogradu, promoviše novi album

Snimio je brojne duete sa svetskim zvezdama. Pesma sa Selin Dion (Celine Dion) „The Prayer“ donela mu je priznanje Zlatni globus, a bila je nominovana i za Oskara.