emerald-ultra-guitar-steve-vai-460-85

Stiv Vai sa najnovijom gitarom u Kombank Areni
 
Na veliko zadovoljstvo svojih fanova, Stiv Vai će u okviru turneje `The Story of Light` nastupiti u Kombank Areni 30. oktobra, i demonstrirati svoje umeće na brojnim gitarama iz čuvene Ibanez JEM Steve Vai serije. Posetioce koncerta iznenadiće i novom gitarom neobičnog izgleda, na kojoj će izvesti pesmu “The Ultra Zone”. U pitanju je jedinstvena Emerald Ultra gitara, koju su za njega napravili dizajner Alister Hej (Alistar  Hay) i irska kompanija Emerald Guitars.
Dizajn je zasnovan na ilustraciji Arona Brauna (Aaron Brown) za Stivov album iz 1999. godine “The Ultra Zone” koja predstavlja “Stiva vanzemaljca” kako svira na gitari futurističkog izgleda. Hej je bio fasciniran tom fotografijom i posvetio se izradi identične gitare. Emerald Ultra gitara ima ugrađene lasere i mogućnost da kao kameleon menja boje.
Stiv je bio zbunjen kad ju je uzeo u ruke. “U početku nisam znao da li treba da je priključim i sviram na njoj ili odletim na Veneru, tako da sam uradio i jedno i drugo..u isto vreme. Kada sam je savladao, bilo mi je jasno da nije u pitanju samo ekstravagantno umetničko delo već i instrument na kome odlično može da se svira.” – rekao je Stiv.
Dizajner Hej ne krije svoje oduševljenje “Stiv Vai je sigurno jedan od najkreativnijih, najostvarenijih i najuticajnih gitarista, i gledajući ga kako ispred više hiljada fanova svira na gitari koju sam ja napravio za njega…to je istorijski korak za Emerald Guitars. A za mene lično to je ostvarenje sna.”
Stiv Vai u Beograd dolazi sa svojim bendom kao i pevačicom Beverli Meklelan (Beverly McClellan), finalistkinjom prve sezone “The Voice”.
U trideset godina dugoj karijeri, Steve Vai  je prodao 15 milliona albuma i osvojio brojna priznanja među kojima su i tri Gremi nagrade. Kad se saberu zivi nastupi, saradnje, kompilacije, učestvovanja u orkestarskim izvođenjima, diskografski gledano, svirao je na više od 60 albuma. Ovo ni malo ne čudi jer ga je prvim notama, kada je imao 12 godina, podučila prava legenda – Džo Satrijani (Joe Satriani) a već sa 18 godina počinje sa profesionalnom muzičkom karijerom nastupajući sa još jednom legendom – Frenkom Zapom (Frank Zappa). Vai je osnivač izdavačke kuće Favored Nations Entertainment, a pokrenuo je i fondaciju “Make a Noise” preko koje obezbeđuje instrumente i muzičko obrazovanje mladim muzičarima.
Ne možemo vam garantovati put do Venere ali je sigurno da će vas Stivovo muziciranje tog 30. oktobra bar na tren izmestiti iz realnog sveta.
Ulaznice su u prodaji po cenama od 1900 dinara za parter i 2300 dinara za tribine.
Prodaja ulaznica na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs
Za sve informacije i rezervacije obratite se putem Call centra: 0900 11 00 11 (cena poziva: fiksne telefonije – 47.20 din/min)
Preko zvaničnog sajta www. vai.com, najverniji fanovi mogu nabaviti ekskluzivni Vip paket EVO Experience koji uključije upoznavanje i razgovor sa izvođačem, prisustvovanje tonskoj probi, kopiju ručno ispisane partiture, fotografiju sa autogramom, trzalice, potpisani kaiš za gitaru i još mnogo toga. Za više informacija posetite zvanični sajt www.vai.com.
Povezana vest:  Novogodišnji koncert grupe Sunshine na Akademiji