Taylor Swift  awards Best Female, Best Live and Best Look MTV EMA's 2012

MTV EMA

Svift i Biber veliki pobednici dodele EMA nagrada

 

Tejlor Svift i Džastin Biber bili su glavne zvezde sinoćnje dodele Evropskih MTV nagrada u Frankfurtu budući da su oboje osvojili po tri nagrade. Američka kantri pevačica Svift koja je pre manje od dve nedelje na dodeli Kantri muzičkih nagrada ostala praznih ruku, ovaj put je na najvećoj pop ceremoniji izvan SAD osvojila trofeje u kategorijama najbolji ženski izvođač, najbolji nastup uživo i najbolji izgled.

„Ne mogu da verujem da ste mi dali tri nagrade“, rekla je Sviftova, koja je bila nominovana u pet kategorija.

Jedan od najpopularnijih izvođača sinoćnje dodele bio je Psaj sa svojim hitom koji ruši sve rekorde „Gangnam Style“, koji je nagrađen za najbolji spot,

Poskakujući po glavnoj bini u svetlucavom plavom sakou, Psaj je postao prvi južnokorejski umetnik koji je nastupio na ovoj dodeli nagrada,

„Ovo je prelepo. Prvi put učestvujem, izvodim i nominovan sam – i to kao azijski, korejski umetnik, tako da ne znam šta da kažem“, rekao je on novinarima i dodao da će njegov novi album imati više pesama na engleskom.

Povezana vest:  Gitarista Metalike piše knjigu

„Gangnam Style“ je na JuTjubu pogledan više od 670 miliona puta i ima rekordnih 4,9 miliona „lajkova“ na Fejsbuku od objavljicanja u Julu.

Voditeljka dodele nagrada Hajdi Klum, koja se ove godine rastala od supruga pevača Sila, pridružila se Psaju na pozornici u plesu nalik jahanju konja.

Rijana, koja je imala najviše nominacija – šest, nije dobila nijednu nagradu, prenose mediji.

Kanadski srcelomac Biber, nagrađen je u kategorijama – najbolji muški izvođač (i to drugu godinu za redom), najbolji pop izvođač i najboji svetski izvođač.

Njegova sunarodnica Karli Re Džepsen otišla je kući sa dve nagrade: za najbolju pesmu (Call Me Maybe) i najbolji „push“ – nagrada koja se dodeljuje mladim talentima.

Povezana vest:  Marko Louis objavio album za decu "Ja se zovem slon"

MTV je ove godine izabrao cirkus kao glavnu temu dodele nagrada u 100-godišnjoj Festhali a Rita Ora je otvorila ceremoniju izvođenjem svog hita „R.I.P.“ iz ogromnog kaveza za ptice.

Sviftova se potpuno uklopila u glavnu temu ceremonije na kraju dodele nagrada kada je iskočila iz mađioničarskog šešira i bacila svoj cilindar klovnu koji je vozio minijaturni bicikl.

„Sjajno sam se zabavila tokom nastupa. Sve te cirkuske akrobate su bile toliko zabavne“, rekla je ona.

Pre početka šoua, na crvenom tepihu se pojavio reper Ludakris koji je predstavio svoj novi spot „Rest of My Life“.

„Obožavaoci su sada oduševljeni. Nadam se da ću se dogodine vratiti na dodelu nagrada i izvesti ovu numeru“, rekao je on okupljenima.

Zvezde poput braće Džonas, koje su obožavaoci na crvenom tepihu najglasnije pozdravili, i Kim Kardašijan poručili su okupljenima da se okreću organizaciji Danu zahvalnosti.

Povezana vest:  Aca Lukas 29. aprila u Kombank areni

„Uvek je tu mnogo hrane ali i sada pokušavamo da vidimo kako ćemo se svi skupiti“, rekla je Kim aludirajući na pozamašni klan Kardašijanovih.

I pored toga što je reč o dodeli evropskih muzičkih nagrada, većina nominovanih su mahom iz SAD.

Uz Psaja, na dodeli nagrada nastupili su i dobitnica 14 Gremija Ališa Kiz, grupe „The Killers“ i „No Doubt“ i Džepsenova.

MTV je odao poštu i preminuloj Vitni Hjuston dodelom nagrade Globalna ikona. Hjustonova, koja je pronađena mrtva u kadi hotela na Beverli Hilsu u februaru, treća je dobitnica te nagrade posle grupa „Bon Jovi“ i „Queen“.

„Uvek ćemo te voleti Vitni. Zauvek“, rekla je Kizova dok je predstavljala nagradu.

Prošle godine, dodela nagrada u Belfastu privukla je oko 23 miliona gledalaca na svim platformama. Ove godine nagrade su privukle rekordnih 184 miliona gledalaca onlajn i preko mobilnih telefona.

 

PHOTO: MTV/image.net