nba_novi_logo

NBA VESTI

Pobede Lejkersa i Memfisa

 

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su noćas Sakramento sa 103:90, dok je aktuelni šampion Majami poražen u gostima od Memfisa sa 104:86, a Oklahoma je slavila na svom terenu protiv Klivlenda sa 106:91. Najefikasniji u ekipi Lejkersa bio je Dvajt Hauard sa „dabl-dabl“ učinkom od 23 poena i 18 skokova, dok Kobi Brajant ubacio 20.

U ekipi Sakramenta najbolji je bio Džimer Fredet sa 18 poena, dok je Džejson Tompson dodao 15 koševa i 10 skokova. Košarkašima LA Lejkersa ovo je duga uzastopna pobeda od smene trenera Majk Braun i sada imaju skor od tri pobede i četiri poraza, dok Sakramento ima dve pobede i pet poraza.

Povezana vest:  Kalinić i Mitrović: Isti recept i u drugom meču

Memfis je ubedljivo na svom terenu slavio protiv Majamija, a u pobedničkoj ekipi istakli su se Vejn Elington sa 25 poena i Rudi Gej sa 21.  Kriš Boš je bio najbolji u ekipi Majamija sa 22 poena, dok je Lebron Džejms dodao 20.

Memfisu je ovo bila peta pobeda uz samo jedan poraz, dok je Majamiju ovo bio drugi poraz u sezoni uz pet pobeda. Okalhoma je došla do pete pobede u sezoni, a najzaslužniji za trijumf bio je Rasel Vestbruk sa 27 poena i 10 asistencija, a Kevin Đurent ubacio je poen manje.

Povezana vest:  KSS potpisao ugovor sa Telekomom Srbija

Sa druge strane, u ekipi Klivlenda, najbolji je bio Kajri Irving sa 20 poena, kao i Alonzo Gi sa 18. U ostalim utakmicama odigranim sinoć, LA Klipersi slavili su protiv Atalante sa 89:76, dok je Bruklin pobedio Oralando sa 82:74.

U pobedi Klipersa najefikasniji bio je Blejk Grifin sa 15 koševa, dok je u Atalanti najbolji bio Džoš Smit sa 13 poena. Bruk Lopes bio je najzaslužniji u pobedi Bruklina sa 20 poena, dok je Kriz Hemfriz ubacio 14 poena uz 21 skok.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan ubedljiv protiv Hemofarma

U ekipi Orlanda najbolji je bio Glen Dejvis sa „dabl-dabl“ učinkom od 19 poena i 10 skokova, dok je Aron Aflalo takođe ubacio 19, ali sa sedam skokova.