Cane-PartibrejkersPartibrejkers na hrvatskom Vudstoku

 

Srpski rok sastav „Partibrejkers“ nastupiće na regionalnom rok festivalu „Kolapis rok fest“ (Colapis Rock fest) u mestu Kamanje u Hrvatskoj gde će između 18. i 20. juna svirati i veterani „Pankrti“, „Lačni Franc“ i „Zabranjeno pušenje“.

Organizatori prvog „Kolapis rok festa“ najavili su da će bend pevača Zorana Kostića-Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića, koji „već 25 godina jednakim intenzitetom dokazuju što je to rokenrol“, svirati 19. juna, iste večeri sa hrvatskim mlađim snagama „Ramirezom“, „Vatrom“ i „Belfast fudom“ (Food).

Povezana vest:  Šabački letnji festival odaje počast Vladi Divljanu

Prethodne prve večeri festivala u Kamanju, mestašcu na Kupi uz granicu sa Slovenijom, nastupiće legendarni pioniri panka u Jugoslaviji, slovenački „Pankrti“, kao i provokativni riječki alternativci „Let 3“, i zagrebački sastavi „Kavasaki 3p“ i „Adastra“.

Završne večeri sviraju ljubljanski „Lačni Franc“, sarajevsko-zagrebačko „Zabranjeno pušenje“ i bosansko-hercegovački rege rok sastav „Dubioza kolektiv“ koji pre dolaska na festival najavljuje da će 12. aprila besplatno preko interneta objaviti novi album „5 do 12“.

Povezana vest:  Koncert: Ansambl 4 SAXESS, nedelja, 22. maj 2011. u 20:00 u Domu omladine

Organizator „Kolapis rok festa“ je udruženje mladih „Devedesete“, koja se bavi promocijom kulture, sporta i muzike, i do sada je organizovalo niz koncerata hrvatskih rok sastava u Kamanju.

-Radom udruženja Kamanje je postalo rok središte Karlovačke županije. Na temelju toga došli smo na ideju o organizaciji festivala. Trodnevni festival sa Vudstok atmosferom na prekrasnom prostoru uz Kupu uz obilje vrhunske urbane muzike pružaće posetiocima vrhunski doživljaj – najavljuju organizatori.

Povezana vest:  Bendu Joker Out uručena Zlatna ploča za singl „Carpe Diem“