DUSKO_GOJKOVIC_&_BIG_BAND_RTS_04_SM 

Još jedan koncert Duška Gojkovića u DOB-u
 
Zbog velikog interesovanja publike za večerašnji koncert Duška Gojkovića i Big Banda RTS, zakazan je još jedan nastup za sutra 27. novembar u Velikoj sali Doma omladine Beograda.
Posle dva rasprodata koncerta na 27. Beogradskom Džez Festivalu oktobra 2011. godine, Duško Gojković i Big Bend RTS i ove godine dva puta napuniće Dom omladine, a kao specijalan gost na koncertima nastupiće kontrabasista Martin Gjakonovski, koji je na evropskoj džez sceni već duži vremenski period prisutan kao jedan od najzaposleniih kontrabasista, saopšteno je danas iz DOB-a.
Ulaznice su u prodaji po ceni od 800 do 1.200 dinara, na blagajni Doma omladine Beograda i preko Duško Gojković fan kluba (Buha, mali bar – Trg Republike 3).
Za ovu produkciju pažljivo je pripremljen projekat „Quo vadis samba“, naslovljen po jednoj od najpoznatijih Gojkovićevih kompozicija. Pred publikom će se naći repertoar inspirisan koloritnom muzikom Brazila i južne Amerike u jasnim okvirima džez tradicije, u autorskim Gojkovićevim aranžmanima za big bend, sastavljen od njegovih originalnih kompozicija i nekih popularnih tema „za sva vremena“.
Deo programa napisan je specijalno za ovu priliku, te premijerno izvođenje novih numera i aranžmana čini ovu produkciju jedinstvenom.
Posle beogradskih koncerata Gojković, Big bend i Gjakonovski sele se u Studio VI Radio Beograda gde će snimiti album „Quo vadis samba“.
Povezana vest:  Kajmakoski na putu do prve MTV nagrade