THE CRANBERRIES_1

„Cranberries“ planiraju obilazak Beograda
 
Grupa „Cranberries“ (Krenberis), koja će održati koncert 4. decembra u Hali sportova, u Beograd dolazi dan ranije iz Minhena, a pošto je ovo njihov prvi dolazak u Srbiju, planiraju da iskoriste slobodno vreme za obilazak grada.
Planiranim rasporedom predviđena je šetnja Knez Mihailovom, Kalemegdanom, Skadarlijom, a ako im vremenske prilike budu dozvoljavale, izrazili su želju i da se provozaju beogradskim rekama, saopštila je Kombank arena, organizator koncerta.
Pošto su u razgovoru sa srpskim novinarima dobili preporuke da obavezno probaju rakiju, u večernjim satima posetiće „Rakia Bar“ kako bi se lično uverili u kvalitete ovog srpskog pića.
Na dan koncerta najavili su druženje sa fanovima i poručili su da će dati sve od sebe na bini.
„Predugo ste čekali naš prvi nastup u Srbiji i zaista se radujemo koncertu u Beogradu. Gorimo od nestrpljenja da izađemo na scenu! Daćemo sve od sebe i jedva čekamo da vidimo reakciju publike. Sviraćemo kombinaciju novih pesama i starih hitova“, poručio je bubnjar Fergal Lauler.
Što se tiče specijalnih zahteva, bend je poprilično skroman tako da je njihova lista svedena na minimum i uglavnom se odnosi na tehničke uslove.
Bend svuda ide sa svojom kuvaricom koja se brine o obrocima za celu ekipu.
Pevačica Dolores O’Riordan imaće svoju garderobu presvučenu u crno, dok će ostali članovi benda deliti jednu za koju nisu imali posebne zahteve o izgledu.
Na nedavno održanom koncertu u Parizu, sačekalo ih je iznenađenje. Više od 200 obožavalaca u prvim redovima, u rukama je imalo bele ruže u čast njihovog novog albuma „Roses“.
Fanovi su istovremeno time pružili podršku pevačici Dolores kojoj je pre tačno godinu dana preminuo otac.
Ona je nedavno izjavila da joj je užasno teško da peva pesmu „Ode to My Family“, jer joj vraća sećanje na oca. „Nadam se da ću jednog dana skupiti snage da je otpevam. Trenutno mi je još rano“, rekla je O’Riordan.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri, „Cranberries“ ima četiri albuma koju su među top 20 na „Bilbordovoj“ listi najboljih 200 albuma svih vremena, kao i osam pesama: „Linger“, „Dreams“, „Zombie“, „Ode to My Family“, „Ridiculous Thoughts“, „Salvation“, „Free to Decide“ I „Promises“.
Prodali su više od 15 miliona primeraka albuma samo u Americi.
Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po cenama od 2.500, 2.900 i 3.500 dinara.
Povezana vest:  X Factor Adria 2015, Devojke blistale u drugoj epizodi