radoje_djeric_
VESLANJE
Veslači skupljaju snagu po grupama
 
Podeljeni u grupe, srpski veslači, kandidati za reprezentaciju nastavljaju prireme za novu sezonu. Počeli su u Beogradu  10. novembra zvaničnim testiranjem, a nastavili su u Kotoru.
Selekor Nebojša Ilić, koji je posle testiranja u Beogradu istakao da u novu sezonu srpsko veslanje ulazi sa znatno većim brojem kandidata za raprezentaciju, odlučio je da ih podeli u grupe.
U prvoj grupi su, pod rukovodstvom trenera Aleksandra Ivkovića:  Radoje Đerić, Miljan Vuković, Miloš Vasić, Iva Obradović,  juniori Andrija Šljukić i Bojan Došljak. Drugom grupom će rukovoditi Saša Mimić a nju čine Nikola Stojić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Miloš Tomić i juniori Igor Lončarević, Aleksandar Marinkovski, Aleksa Stanković i Aleksandar Beđik. U trećoj grupi, koju će voditi selektor juniora Dejan Guslov, su Marko Marjanović, Miloš Stanojević, mlađi seniori Aleksandar Filipović, Veselin Savić i junior Nikola Seleković. Posebnu grupi činiće veslači koji su trenutno u SAD i koji će se po povratku iz Amerike priključiti pripremama reprezentacije. U njoj su Igor Lucić, Luka Đorđević, Jovan Jovanović, Ivana Filipović i Dušan Milovanović. Rukovodilac ove grupe biće naknadno određen.
– Želeli smo da  treninzi budu što efikasniji, pošto trenutno imamo veliki broj reprezentativaca, pa smo se zato odlučili za rad po  grupama. Svaka će biti skoro potpuno nezavisna i rukovodioci će određivati lokaciju, program i intezitet priprema – objasnio je Nebojša Ilić – Uključili smo  i juniorske reprezentativce koji su rezultatima na ovogodišnjem Evropskom i Svetskom prvenstvu zaslužili svoje mesto u „A“ timu.
Prve dve grupe su već prošle šestodnevne pripreme u Kotoru koje su završene u utorak.
– U Kotoru smo vršili provere u skifovima. Đeriću i Beđiku, koji su pokazali najviše na testiranju na Adi Ciganliji, u Kotoru se rezultatima priključio i Stojić koji je uhvatio pravi ritam – istakao je Ilić. – U decembru imamo novi ciklus mini priprema van Beograda. Prva grupa ide na Jahorinu, dok treća i četvrta odlaze u Kotor.
 
 
 
Povezana vest:  NHL, ponedeljak 14. decembar