Svi na pod 2011 v1 HiRes (credits Vladimir Miladinovic)

MTV PREMIJERA: SVI NA POD U SPOTU ZA SINGL „PUT“

Beogradska grupa „Svi na pod“ objavila je spot za novi singl „Put“, drugi po redu kojim najavljuju naredni album. Poput prethodnog za pesmu „Do kraja sveta“, i ovaj spot je snimao Sagor Mešković, koji se ovom prilikom opredelio za stilizovanu ekranizaciju antičkog teatra. Kako video izgleda saznajte premijerno na MTV kanalu u ponedeljak, 4. februara u 20 časova, a uživo ćete bend moći da čujete 14. februara u beogradskom klubu „Krug“.
Bojana Vunturišević, front-devojka u bendu, najavljuje još sličnih numera: „Pesma je poslednja u nizu iz naše muzičke radionice. Melanholična i mirna, minimalistička, drugačija od svega što smo do sada radili. Čini mi se da je po karakteru na tragu našeg aranžmana za pesme ‘Bez plana’ i ‘Iza nas’. Poseban akcenat smo stavili na glas koji ovde ima ulogu instrumenta, a u tome su nam pomogle i devojke iz ‘Kružoka’. Pesma, kao takva, nije usamljena na albumu. Ljude smo navikli na drugačije pesme, ali drugi album je obavijen i jednom melanholičnom notom. Obzirom na to da ga još uvek nismo u potpunosti završli svašta je moguće, pa i da zasviramo ‘death metal’. Na tom putu smo“.
Ceo spot je snimljen na velikoj sceni Doma omladine Beograda. Pored članova benda Petra Rudića, Ivana Mirkovića, Jamala Al Kiswanija, Ivana Mihajlovića i Gorana Miloševića, u videu se pojavljuju i balerina Anja Nikolić, modna dizajnerka Ivana Kovačević, te dugogodišnja saradnica grupe Andrijana Belović. Kako je spot zamišljen kao niz metafora iz antičke mitologije, otud i neizostavni elemenat antičkog teatra – hor. Kvintet „Kružok“, čine Milica Tegeltija, Tamara Novaković, Iva Radulović i Anjuta Janković, koje su takođe članice prestižnog domaćeg hora „Collegium Musicum“. Njihovo gostovanje u spotu samo je logičan dodatak studijskom učešću u novom singlu „Put“, drugačijem o prethodnih izdanja grupe „Svi na pod“.
Inače, stilizaciju antike dopunjuju i vizuelne asocijacije na SF filmove sa kraja sedamdesetih i početkom osamdesetih. Tome su doprinele i neobične frizure Miška Ninića i studija „Unlimited HMD“, te unikatni kostimi domaće modne etikete „Greška Neočekivana“ i druge kreacije iz modnog studija „Fashion Victim“, koji je deo „Beogradskog dizajn disktrikta“ u Čumićevom sokačetu.
„Svi na pod“ će u narednom periodu nastupiti 14. februara u beogradskom klubu „Krug“ i 8. marta u novosadskom klubu „Quarter“, nakon čega ih ovog proleća očekuju nastupi u Ljubljani, Zagrebu, Banja Luci, Kragujevcu i drugim gradovima.

Povezana vest:  Album Miley Cyrus "BANGERZ" u Srbiju u prodaji od sledeće nedelje