MTV VMA 2013 barclays center30. PO REDU DODELA 2013 MTV VIDEO MUSIC AWARDS ODRŽAĆE SE U BROOKLYNU U NEDELJU 25. AVGUSTA

„2013 Video Music Awards“ ove će se godine održati u Brooklynu, New York, u Barclays Centru u nedelju, 25. avgusta. Ovo će biti jubilarna 30. godišnjica VMA, a ujedno će postati prva velika svečanost dodele nagrada koja se održava u Brooklynu.
„Od živopisne muzičke scene do novih talenata, veličanstvenih koncerata najvećih zvezda današnjice i trijumfalnog povratka profi sporta u kvart nakon gotovo 60 godina, Brooklyn se ponovno dokazao kao kulturna prestolnica gde se istorija muzike, sporta i zabave piše svaki dan“, rekao je Stephen Friedman, predsednik MTV-ja. „Jedva čekamo da pomognemo da se napiše sledeće poglavlje te istorije 25. avgusta, kad će se jedna od najvećih noći u svetu muzike dogoditi u Brooklynu… prvi put.“
„Brooklyn je dom ikona kao što su Cyclone na Coney Islandu i Brooklynski most, a sada će dobiti i MTV Video Music Awards“, rekao je gradonačelnik Michael R. Bloomberg. „Dovođenje dodele VMAs u Brooklyn znači stotine radnih mesta u ekipi produkcije i biće velik podsticaj lokalnoj ekonomiji jer će učesnici odsesti u hotelima, posećivati lokalne restorane i iskusiti sve što Brooklyn i New York mogu da ponude.“
Od hip-hopa do hipstera, od Jay-Z-ja do MGMT-a, Brooklynski muzičari već godinama dominiraju na MTV-ju. Brooklyn je kulturna meka – to je najotkačenije, nakulerskije mesto za mlade ljude iz cele zemlje i odigralo je ključnu ulogu u karijerama nekih od najvećih bendova 2013., kao što su Fun i Lumineers. Sada je vreme da Brooklyn prvi put ugosti veliku svečanost dodele nagrada, najuzbudljiviji i najznamenitiji spektakl u muzičkoj industriji – MTV Video Music Awards. A koje je bolje mesto za to od najnovije, najljepše, najsavršenije arene u zemlji, Barclays Centra.

Povezana vest:  NASTAVLJA SE POMOĆ EXITa UGROŽENIMA OD POPLAVA

MTV Video Music Awards
Od prve dodele MTV Video Music Awards 1984. godine, VMAs je brzo stekao reputaciju događaja koji okuplja najpopularnije bendove i izvođače da bi stvorili najglasniju, najuticajniju i ponekad najkontroverzniju godišnju svečanost muzike uživo na svetu. Nijedna druga svečanost dodele nije stvorila tako upečatljive ili veće muzičke trenutke u istoriji pop kulture kao MTV Video Music Awards. Od Madonne, Michaela Jacksona, Guns N’ Roses i Nirvane do Britney Spears, Taylor Swift, Beyoncé i Kanyea Westa, pojavljivanje na pozornici VMA može zauvek da promeni tok nečije muzičke karijere u samo jednoj noći.

Povezana vest:  OTKRIVAMO KO ĆE NASTUPITI NA OTVARANJU KLUBA "DOT"!