GreenDay New 2012 2

Green Day sa sobom donosi 700 rasvetnih uređaja i teretanu

Popularna pank rok grupa „Green Day“ koja će nastupiti u ponedeljak 27. maja na ovogodišnjem koncertnom spektaklu „Calling 2013“ u velikom parku ispod bedema Kalemegdana, donosi sa sobom 700 rasvetnih uređa, teretanu, razglas, stvari za bekstejdž i dovode oko 100 saradnika.
Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao Sagor Mešković iz „Avalon produkcije“ za nastup „Green Day“-a planirana je set lista od dva i po sata, a na njoj će se naći od 25 do 27 pesama i da je to izbor nekih od najboljih numera ovog benda.
-Oni sa sobom donose veliku produkciju, njihov zvuk i svetlo, kao i kompletan bekstejdž u kome se nalazi soba za vežbanje, soba u kojoj se samo sluša muzika i soba za porodice – ispričao je Mešković, dodajući da sve to podseća na „stare dobre turneje“.
On je rekao da su organizatori manifestacije „Calling 2013“ ove godine želeli jednodnevni koncertni događaj.
-Bolje je da publika vidi jedan bend sa svetske A liste, tako da ove godine ‘Calling’ baš i nije festival – objasnio je Mešković.
On je naglasio da je nastup „Green Day“-a u Beogradu jedini u ovom delu Evrope i da će evropsku turneju „99 Revolutions“ otpočeti u Milanu 24. maja, dok ih posle koncerta 27. maja na Kalemegdanu, 1. juna očekuje pun „Emirates stadion“ u Londonu koji prima više od 60.000 posetilaca.
-‘Green Da će nastupiti i na evropskom muzičkom festivalu ‘Reading & Leeds’, gde će taj bend dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 posetilaca – naglasio je Mešković, dodajući da je onda pravi kuriozitet što su odabrali i Beograd da u njemu nastupe.
Mešković je rekao da još uvek nije precizirana satnica nastupa, ali da će kapije najverovatnije biti otvorene oko 17 sati, a da se nastup „Green Day“-a očekuje oko 22 sata.
On je takođe podsetio da će kao predgrupe ovom popularnom bendu biti „Atheist Rap“, „Superhiks“ i „Hladno pivo“, koje 25. maja proslavlja 25 godina postojanja, a i da će predstaviti novi singl koji je objavljen pre par dana „Na ovim prostorima“.
Frontmen benda „Hladno pivo“ Mile Kekin istakao je da novi singl ima zadatak da Evropu upozori unapred na to koji narod prima u Uniju.
Ulaznice se prodaju širom Srbije i regiona preko „Eventima“, po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na predstojecoj turneji grupe „Green Day“.

Povezana vest:  Umro Tomi Ramoun, poslednji preživeli član grupe Ramouns