EurekaState of Exit zone, ples, performans, zone za uživanje i odmaranje, muzički karavan i još mnogo noviteta na EXITu 2013

Kako se muzički program EXIT festivala 2013 polako kompletira, vreme je da vam otkrijemo nesvakidašnje i zanimljive performanse i događaje koje smo pripremili za vas. Od raznih tipova plesa, preko posebno osmišljenih zona za uživanje do interaktivnih događaja koje će publiku pozvati da aktivno učestvuju u festivalu.
State of EXIT zone na kome će biti predstavljen deo društevnog delovanja festivala, smešten na atraktivnoj lokaciji Petrovaradinske tvrđave, kao najviše mesto festivala, simbolično će predstavljati Partenon ovogodišnjeg EXIT-a.
Smeštena preko puta Reggae bine, ovu zonu činiće Agora stage, SAE institut radionice, Sajam nevladinih organizacija – Place to MOVE, Art Platz, Tesla corner, Azalai i Relay chill zona.
Uz Tesla corner, gde će biti predstavljeni mladi istraživači sa atraktivnim ekperimentima i interaktivne radionice koje će voditi vrhunski predavači sa SAE instituta, jednog od najvećih svetskih fakulteta za oblasti kreativnih industrija, obrazovni deo zone činiće i bina Agora. Biće to prostor za razgovore, prezentacije, dijalog i diskusiju gde se u festivalskoj atmosferi i neformalnom ambijentu govori o temama od društevnog značaja za mlade. U delu State of EXIT zone deo za inspiraciju su Art Platz, svojevrsna izložba na otvorenom koja će predstaviti nezavisne novosadske autore, umetnike i dizajnere, a kojima će se pridruziti i Mladi dizajneri Balkana – predstavnici Miksera iz Beograda kao i Sajam nevladinih organizacija Place to MOVE sa više od 50 organizacija iz regiona koje će tokom četiri festivalska dana predstaviti svoje projekte i programe. Povezujući inspirativni sa muzičkim delom zone, posetioci festivala će imati priliku da čuju muzičare različitih nacija koji u jedinstvenom Azalai muzičkom karavanu kombinuju afričke ritmove uklopljene sa evropskim melodijama i na taj način kroz zajedničku saradnju stvaraju, improvizuju i izvode neponovljiv muzički doživljaj.
Pored navedenih sadržaja i muzičkog programa koji će slediti posle tribina, radionica i prezentacija, State of EXIT zone je obezbedio i prostor za opuštanje i relaksaciju. CK13 biblioteka na otvorenom, razmena ploča i bedževa, zabavljanje sa video igrama koje je razvio nagrađivani novosadski game development studio Mad Head Games, kao i Relay masažu.
Pored State of Exit zone, na tvrđavi ćemo uz aktivnu zabavu imati priliku i da se odmorimo i da uživamo. Jedna od veoma specifičnih chill zona je svakako Eureka koja će se predstaviti sa novim konceptom chill out zone koja kombinuje interaktivni dekor i svetleći i šareni ambijent. Ovaj sjajni chill stage nalaziće se pored Latino bine, gde će posetioci uživati i u pogledu na Dunav i grad.
Plesovi koji će definitivno zainteresovati veliki broj publike biće Pole dance koji predstavlja inovativan, provokativan i ukusan nastup devojaka na latino stage-u koje su jedine u Srbiji koje se bave ovim sportom i veoma poseban Baletski performans, koji će takođe publiku ostaviti bez daha.
Posetioci EXIT festivala će imati priliku i da posete i jednu od najlepših galerija u Novom Sadu tako što će biti organizovan i obilazak Matice srpske pod nazivom Take a brake, feel the art in the Gallery.
Na EXIT festivalu koji će obilovati različitim sadržajima, predstaviće se i Makeover @EXIT koji će se nalaziti na Crossroad stage-u, gde će svi posetioci imati besplatnu frizuru i šminkanje.
Interaktivan događaj na koji posebno želimo da skrenemo pažnju posetiocima je svakako Dobro drvo tokom koga će se učesnici i posetioci EXIT festivala iz svih delova sveta uključiti u ideju ozelenjavanja Srbije doniranjem stabala. Ideja je da posle određivanja lokacije, izvođači zasade svoje „Dobro drvo“ i time obeleže početak formiranja EXIT-ove urbane šume. Svi posetioci imaće priliku da doniraju svoje personalizovano stablo koje će biti zasađeno na prostoru urbane šume i koje će ih čekati 2014. godine ili svaki drugi put kada ponovo posete festival.
Ukoliko ste planirali da posetite ovogodišnju EXIT R:EVOLUCIJU, savetujemo vam da požurite i obezbedite svoju kartu. Ne samo da još samo dva dana traje prodaja ulaznica po promo cenama, već se može desiti da ostanete bez karte za jedan od najboljih evropskih muzičkih festivala! Naime, preko 35000 ljudi je već rezervisalo svoje mesto na EXITu, što je oko 80% od ukupnog kapaciteta Petrovaradinske tvrđave, dok se najveće interesovanje očekuje upravo u danima pred nama. Imajući u vidu da je kapacitet EXITa ograničen, pozivamo sve one koji žele da osete jedinstvenu atmosferu EXIT festivala da požure, iskoriste promo cene i na vreme obezbede svoje mesto na festivalu.
Trenutna cena petodnevne ulaznice iznosi 6990 dinara sve do 9. jula do ponoći, posle čega će dostići finalnu cenu od 11.990 dinara. Jednodnevne ulaznice trenutno su u prodaji po ceni od 2990 dinara takođe do 9. jula u ponoć, dok će na dan festivala ulaznice biti skuplje. Cena ulaznice za otvaranje festivala, u sredu 10. jula, iznosi 1000 dinara i sav prihod od prodaje ovog dana biće usmeren u fond za obnovu i promociju Petrovaradinske tvrđave.

Povezana vest:  Džastin Biber veliki dobitnik evropskih nagrada MTV