hajocoverANSAMBL HAJO NAJAVLJUJE ALBUM „EVO OPET ŠOROM VRANCI JURE“

U prodaji je novi album ansambla „Hajo“ kojim obeležavaju 25 godina postojanja. Na albumu „Evo opet šorom vranci jure“ nalazi se 11 pesama, od kojih su tri pesme osvojile nagrade na raznim tamburaškim festivalima. Muziku i produkciju albuma potpisuju Krešimir Stipa Bogutovac i Branimir Jovanovac, a kao gosti se pojavljuju Stanko Šarić i Željko Lončarić Žec.
Ansambl „Hajo“ iz Subotice, osnovan je 1988. godine. Jedan je od retkih orkestara koji se ovim poslom bavi profesionalno, a sebi za cilj uzeli su očuvanje tradicionalne tamburaške muzike, i stvaranje novih autorskih kompozicija. Ansambl „Hajo“ je ime dobio po nadimku čuvenog virtuoza i skladatelja Pere Tumbasa – Haje.
Hajo je nastupao na brojnim festivalima u regiji kao što su Festival Zlatna tamburica (Novi Sad), Festival bunjevačkih pisama (Subotica), Festival šokačke pisme (Županja), Tamburaški festival Čanad (Rumunjska). Na Tamburica festu su osvojili nagrade za najbolji orkestar, a njihov član je proglašen za najboljeg basprimaša. Ansambl „Hajo“ čine Branko Kutuzov (basprim 1), Dejan Bažant (basprim 2), Davor Ševčić (čelo), Ivan Piuković (kontra), Marinko Piuković (bas) i Tomislav Vukov (harmonika i vokal).
Svoj primerak novog albuma ansambla Hajo, možete naću u prodavnici Jugoton.

Povezana vest:  Džunior Džek na rođendanskoj žurki!