rodzer voters 2

Završen Votersov spektakl

Rodžer Voters izveo je večaras u Beogradu pred oko 13.000 gledalaca koncertni spektakl „Zid“ (The Wall) zasnovan na istomenom albumu svoje nekadašnje grupe Pink Flojd. Uz spektakularne audio i vizuelne efekte u Kombak Areni, „Zid“ je izveden u celosti, i u dva sata i 20 minuta koncerta ispričana je priča o otuđenoj rok zvezdi Pinku, koja je pod uticajem socijalnih i ličnih trauma izgubila kontakt sa stvarnošću. 
Publika je album uglavnom znala napamet, a najveći odziv su, po očekivanju, imali hitovi „Another Brick in the Wall, Part 2“, „Comfortably Numb“, „Run Like Hell“, Young Lust“ i „Hey You“. Zajedno s Votersom, „Another Brick in the Wall, Part 2“ pevala su deca iz beogradskog prihvatilišta. 
Tokom prve polovine koncerta između publike i mužičara je polako građen kartonski zid visok 11 metara, a preko njega su projektovani animirani motivi iz filma „The Wall“, zatim fotografije vojnika ubijenih u ratovima u poslednih 100 godina, antiratne poruke, ali I poruke koje upozoravaju na totalitarizam kao što je „Veliki brat te posmatra“. 
Tokom koncetra iznad zida su se pojavljivale ogromne lutke glavnih aktera priče o Pinku – sadistički profesor u školi, Pinkova posesivna i uplašena majka i njegova žena, a u jednom trenutku u zid se zabio minijaturni avion. 
Vrhunac koncerta je bio u drugoj polovini kada se ispred kompletiranog zida pojavio Voters s članovima benda, svi u crnim uniformama i s oznakama ukršetenih čekića koji asociraju na nacističku svastiku. Voters, koji je u pesmama „In the Flesh“, „Run Like Hell“ i „Waiting for the Warms“, izigravao poludelu rok zvezdu – firera, pucao je ka publici iz replike automatskog oružja, pošto je u stihovima publici poručio da bi je najradije streljao. 
Koncert je završen animiranim suđenjem Pinku i spektakularnim rušenjem zida, a kartonske cigle su zatrpale najveći deo prednje bine na koju je bend na kraju izašao i od publike se oprostio uz zvuke pesme „Outside the Wall“. 

Povezana vest:  NOVI SPOT MILIGRAMA PRED SPEKTAKL U ARENI

FOTO: ATA Images

rodzer voters 1