John Newman 2013 Photo05 Universal Music

JOHN NEWMAN – MTV PUSH IZVOĐAČ ZA NOVEMBAR

Sa svoje 23 godine, John je jedna od najatraktivnijih muzičkih pojava današnjice. Kao vlasnik velikog talenta, John sam piše svoje pesme, komponuje ih i producira, piše scenarije za svoje spotove i dizajnira sopstvenu odeću. I upravo je zbog toga on novi MTV Push izvođač!
Nakon što je napustio školu, Newman je maštao o tome da postane automehaničar, ali negde usput je shvatio da više vremena provodi u oporavku od klupskih svirki nego u učenju o tome šta je karburator. Muzička karijera je prevagnula i John se preselio u Lids kako bi pohađao muzički koledž. Sledeća stanica za ovog mladića bio je London, gde je upoznao Piersa Aggeta sa kojim pravi bend. Piers više pažnje poklanja svom drugom bendu i tako nastaje sastav Rudimental. John ubrzo počinje svoju saradnju sa ovim bendom, a ova saradnja se pokazala kao ključna za njega.
Godine 2012., godinu dana pre nego što je njegov solo materijal ugledao svetlost dana, John je već bio vlasnik jednog hit singla, gostovao je u emisijama poput Later with Jools i Christmas Top Of The Pops i uspeo da napiše i otpeva dva najveća UK dance hita u toj godini: u pitanju su svakako pesme sastava Rudimental „ Not Giving In“ i „Feel The Love“.
Nakon godinu dana provedenih u studiju i na turneji sa bendovima Rudimental i Plan B, Newman je objavio energični pop hit „Love Me Again“, a odmah zatim i singl „Cheating“, numeru koji će gledaoci MTV kanala naučiti napamet u okviru ovomesečnog MTV Pusha.
A da Johna čeka blistava budućnost, govori i podatak da se karte za njegov koncert rasprodaju za svega nekoliko minuta!
Album „Tribute“ sa posebnim razlogom nosi baš taj naziv: „prolazio sam kroz nezgodan raskid dok sam radio na albumu i osećao sam da naziv mora da odjekuje. Ta ploča predstavlja kulminaciju mog života i onga što sam ja i želeo sam da zahvalim svima koji su mi pomogli, pružili mi podršku, ljubav i inspiraciju. Tada mi je palo na pamet „Tribute,“ priznanje mojoj porodici i prijateljima, vezama, ljudima koji su bili deo mog muzičkog života i, naravno, ljudima koji su imali uticaj na mene, koji su me inspirisali i nastavljaju to da rade od vremena kad sam bio dete. Veoma sam ponosan na ovaj album, izrazio sam se kao producent, tekstopisac i umetnik i jedva čekam da ga ljudi čuju!“
Zato požurite i preslušajte novi album Johna Newmana, a pesmu „Cheating“ očekujte na MTV kanalu u okviru novembarskog MTV Pusha!

Povezana vest:  Poznati izraelski saksofinista i pedagog Amikam Kimelman drži radionice u Beogradu