11-Demo-Masters 2014Nastavak Demo Mastersa sutra u Domu Omladine

U nedelju, 09. februara nastavlja se serijal koncerata Demo Masters u Domu omladine Beograda. Od 20 časova u Klubu DOB nastupiće bendovi: UNIJA LUDAKA (fanki, Beograd), KIZA BLUZA (bluz-rok, Beograd/Zaječar), REZERVNI PLAN (rok, Pančevo), FORBIDDEN PAST (metal tribjut, Jagodina), P.P. (Goblini tribjut, Beograd) i CONVOY (bluz tribjut, Šabac).
Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije, nastupiće sastav CONTRAST EVE, iz Beograda.
„U dosadašnjem delu takmičenja je učestvovalo preko 60 bendova, a imali smo i dva „izleta“ – u Apatin i Požarevac, dok je za 15. februar planiran Demo Masters koncert u Novom Sadu, u klubu Quarter“, kaže Olga Kepčija, iz organizacionog tima DM takmičenja i jedna od članica žirija. Olga ističe da su izvođači koji su do sad nastupili pokazali vrlo visok nivo profesionalnog pristupa, bez obzira što se radi o demo bendovima, a mnogima je svirka na Demo Mastersu bila i prvi nastup. „U odnosu na dosadašnja takmičenja primetan je veliki porast kvaliteta izvođača, što dokazuje da nove generacije vredno rade i da im treba pružiti mnogo više prostora u medijima. Oni su budućnost srpske rok muzike, u najširem smislu. Trebalo bi slediti primer Doma omladine Beograda, koji pruža mogućnost mladim bendovima da nastupe na kvalitetnoj opremi u najboljem klupskom koncertnom prostoru“, naglašava Olga Kepčija.
Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te gostujući članovi žirija – ove nedelje to su rok kritičar i novinar Bane Lokner i muzički novinar Milan Ćunković.
Na svakom koncertu po odluci žirija u drugi krug takmičenja prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Pored žirija i publike svoje glasove daju i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu. Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.
Dom omladine Beograda na projektu Demo Masters sa velikim zadovoljstvom ponovo sarađuje sa rodonačelnikom ove manifestacije Vladom Jankovićem Džetom, jednim od autentičnih heroja naše rok scene i čovekom čiji je entuzijazam tokom decenija hrabrio nebrojene muzičare da se prihvate instrumenata i urade nešto značajno, ili se samo dobro zabave.
Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant. Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja izabrani su 15. decembra: po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok) iz Beograda, dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca. Na šestom koncertu, 22. decembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja Po odluci stručnog žirija, najbolja su bili rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Iznebuh, akustičari iz Beograda. Publika je najviše glasova dala beogradskom fank rok sastavu Quarterbuzz. Na poslednjem koncertu u 2013. godini, koji je održan 29. decembra, prema glasovima publike najbolji je bio sastav Nemesis (Arch Enemy tribjut), dok su po mišljenju žirija tri benda zaslužila da se plasiraju dalje: Miraz (Mizar tribjut), Lavlja gandža (brit rok tribjut) i Insane (Machine Head, Pantera, Fear Factory tribjut). Još tri benda plasirala su se dalje, na koncertu 26. januara 2014. godine. To su po odluci žirija The 11th Commandment (melodik/ded metal, Vranje) i Drž’te mačke (pank-rok, Niš), dok je publika najviše glasova dala bendu Huti Ota Tre (rok/hip-hop/pank, Zaječar). Demo Masters 10 održan je 2. februara u Domu omladine – po odluci žirija, najbolji su bili su bendovi INFINITIV (alternative/doom metal/grunge) iz Požarevca i DINGOSPO DALI (alternativa) iz Beograda. Publika je najviše glasova dala nu metal/rapcore bendu ZERROKILLS iz Požarevca.
Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.
Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!
Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

Povezana vest:  Sutra počinje Jelen Demofest: 10 stvari koje trebate znati pre dolaska na festival

Nedelja, 09. februar 2014. u 20:00
Klub Doma omladine Beograda

Cena ulaznice: 100 dinara.