Dixon 3SVETSKA DJ ZVEZDA DIXON NASTUPIĆE NA FESTIVALU „MAD IN BELGRADE“

Dixon sam za sebe skromno kaže: „Definitivno bih rekao da sam prilično dobar DJ i OK producent“. Pored toga, Steffen Berkhaha (aka Dixon) je i potpredsednik fudbalskog kluba „Magnet Mitte“, vlasnik jedne berlinske pekare, suvlasnik izdavačke kuće „Innervisions“ i muzički producent. Još od detinjstva bavio se fudbalom i za malo postao profesionalni igrač, što se na radost obožavalaca elektronske muzike nije desilo! Posle povrede kolena, negde u šesnaestoj godini, bio je primoran da pauzira sa treniranjem, a u istom periodu desila se i najvažnija stvar za njegov dalji životni put – počeo je da izlazi u klubove i otkrio je techno! Ubrzo je započeo i svoju DJ karijeru, u manjim, a zatim sve ozbiljnijim berlinskim klubovima. Sopstveni label Innervisions osnovao je 2005. godine zajedno sa članovima sastava Âme, au sopstvenoj produkciji uradio je mnogo veći broj remixa nego samostalnih pesama. Ono što ga je od početka razlikovalo od ostalih DJa na tadašnjoj sceni su melodični setovi i duboka i inteligentna muzika, čak i kada bi puštao techno. Misija mu je bila da učini da se ljudi u klubu potpuno opuste i prepuste zvuku, pa za svoj muzički izbor i sam kaže da je u pitanju dancefloor friendly muzika.
Dixon stiže na festival „MAD in Belgrade“ prve festivalske večeri, 24. maja, a na radost mnogobrojnih fanova elektronskog zvuka – nastupiće na Mad Dog bini u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim njega, na festivalu će tokom dva dana nastupiti preko 100 izvođača, uz posebne live nastupe, ali to nije sve. Ono što „MAD in Belgrade“ nudi posetiocima je eksplozija doživljaja i iskustava, interaktivna zabava i učestvovanje u igri koja neprekidno traje tokom dva dana. Uzbudljive aktivacije posetilaca biće sastavni deo MAD iskustva, a gigantske skulpture i arhitektonske intervencije postaju kulise za potpuno novo parti iskustvo. Centralna mesta okupljanja svih parti-životinja biće dve glavne bine: Mad Dog i Crazy Rabbit bina, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, žurka je i na vodi! Za one koji žele da deo magije prenesu na jutro i dan, žurka se širi na splavove i party brodiće, odmah nadomak glavnih festivalskih stejdževa. Na ovim manjim scenama, biće predstavljena posebna MAD izdanja domaćih party kolektiva i njihovih gostiju iz inostranstva. Preko 100 izvođača nastupiće tokom 48 sati na „MAD in Belgrade“ festivalu, a kompletna lista izvođača nalazi se na www.madinbelgrade.com.
Ulaznice za dvodnevni „MAD in Belgrade“ festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Povezana vest:  Ana Ćurčin & The Changes uživo u Domu omladine Beograda