1 lgbt zastavaGSA poziva organizatore Parade ponosa da otkažu skup
 
Gej strejt alijansa (GSA) pozvala je danas organizatore „Parade ponosa“ zakazane za 31. maj u Beogradu da, s obzirom na katastrofalne posledice poplava koje su zadesile Srbiju, razmisle o otkazivanju tog skupa.
-Alijansa smatra da državna sredstva i energiju koja bi bila potrošena u organizaciju ovog skupa treba iskoristiti za saniranje posledica poplava, što u ovom trenutku treba da bude prioritet i za državne institucije i za sve građane, a da ‘Parada ponosa’ može da se održi i kasnije – saopšteno je iz GSA.
Ta organizacija je pozvala LGBT osobe i sve druge građane da današnji datum, Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, obeleže tako što će pomoći najugroženijem stanovništvu Srbije pogođenom poplavama.
Pomoć ugroženima je prioritet u ovom trenutku, pa GSA poziva da se otkažu manifestacije planirane za danas, navodi se u saopštenju.
GSA je u petak uputila apel svim LGBT osobama i građanima Srbije da pomognu novčano uplatom na račune državnih organa namenjenih u tu svrhu ili slanjem SMS poruka na broj 1003 u skladu sa svojim mogućnostima.
Takođe, GSA u svojim kancelarijama od juče prikuplja materijalnu pomoć u odeći, hrani, sredstvima za higijenu, flaširanoj vodi I drugim stvarima koje su u ovom trenutku najpotrebnije.
Ovom apelu su se pridružile i LGBT organizacije: Društvo LGBT Novi Sad, Labris, IDAHO Beograd, Hestija i Siguran puls mladih.
Građani koji žele da donesu pomoć mogu se obratiti Alijansi na telefon 064/443-91-55 ili mejlom na [email protected].
Povezana vest:  Pepeo posle erupcije vulkana u Gvatemali na 8.300 metara