aleksandar-vucic

Vučić: Privatizacija – jedini lek za srpski sport

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je za srpski sport jedino dugoročno rešenje privatizacija, jer bi se time smirile strasti.
U emisiji „Stav Srbije“ na televiziji Prva, Vučić je komentarišući incidente na jučerašnjoj utakmici košarkaških klubova „Partizan“ i „Crvena zvezda“ rekao da srećom nije gledao sinoćnu utakmicu, i dodao da je njemu važno da nadležni organi s tim u vezi obave svoj posao i da odgovorni odgovaraju.
-Jedino dugoročno rešenje je privatizacija u sportu, kako bi se u sportu rukovodili ekonomskim interesima, a ne vodila politika u sport – poručio je premijer.
On je istakao da ovo, što se sinoć dogodilo, ne liči na sport, i da se nikome ne dopada osim grupi ostrašćenih koji misle da time sebi nešto obezbede.
Vučić je izrazio nadu da će ministar sporta Vanja Udovičić konačno izaći sa planom kako ući u privatizaciju, rekavši da smatra da postoje zainteresovani za dva kluba koji nose najveće troškove.
Svi klubovi zajedno ne dobiju ni deseti deo koje dobijaju Crvena Zvezda i Partizan, objasnio je on.
-Mi hoćemo od njih da naplaćujemo porez i pare, a ne oni od nas – kazao je premijer.
Vučić je mišljenja da će strasti biti mnogo manje, jer će klubovi razmišljati kako da zarađuju novac, a ne kako da polupaju glavu.

Povezana vest:  Mbeki: Mandela bi uskoro mogao biti pušten kući