U „neočekivanoj izjavi za televiziju britanska kraljica Elizabeta Druga je ponudila da obnovi vlast Velike Britanije nad Sjedinjenim Američkim Državama“, objavio je časopis „Njujorker“ u najnovijem broju.

„Obraćajući se američkom narodu iz svoje kancelarije u Bakingemskoj palati, kraljica je rekla da tu ponudu daje ‘u znak priznanja bezizlazne situacije u kojoj se sada nalazite’ „, piše u redovnoj rubrici američkog satiričara i komičara Endija Borovica.

Povezana vest:  ZLATNI SEPTEMBAR – mesec nade i podrške deci i adolescentima koji se leče od raka

„Ovaj eksperiment samouprave koji traje 240 godina, počeo je s najboljim namerama, ali mislim da se svi možemo složiti da se nije dobro završio“, rekla je navodno kraljica.

Kraljica je „pozvala Amerikance“ da na dan predstojećih predsedničkih izbora u SAD na listiće upišu njeno ime, jer posle toga prelazak SAD pod britansku vladavinu može da počne „s najmanje smetnji“.

Povezana vest:  Rak kože se može videti – gledaj da preživiš!

Elizabeta je „priznala“, piše u članku, da u svetlu Bregzita Amerikanci mogu opravdano biti uznemireni što bi „došli pod vlast britanskog parlamentarnog sistema“, ali ona ih „uverava“ da „Parlament ne bi imao nikakvu ulogu u ovom poslu. To bi bila monarhija stare škole. Samo ja, a onda, pod pretpostavkom da vi radije ne biste (princa) Čarlsa, možemo preći direktno na (princa) Vilijama i tu njegovu decu koja su vas toliko očarala“.

Povezana vest:  Alkohol okidač za depresiju

„Koristeći završne trenutke svog govora“ da nešto kaže o sebi, kraljica je „razjasnila da nikada nije koristila e-mail i da je seksulane odnose imala samo sa jednom osobom i to vrlo povremeno“, piše američki satiričar na kraju članka u „Njujorkeru“.