grafitFARMA 2010

Opet frka oko šešira, grafit i na Farmi


Dan posle Đusovog izbacivanja farmeri su samo o tome pričali. Svi se slažu da su i Đus i Miloš podjednako krivi za incident ali i da velikog udela ima i to što su bili pod uticajem alkohola.

Na štali je osvanuo veliki grafit:„ Ko se najeo osiromašenog uranijuma zbog kojeg tako extra izgleda ?“.

Zorica je bila jako tužna jer je taman izgladila odnose sa Đusom i on joj je postao veoma drag. Cela situacija je jako potresla. Raka je rekao da ga je bila sramota zbog izgovorenih reči posle Đusovog izlaska.

Farmere je najviše iznenadila Minina blaga reakcija povodom cele situacije. Gagi je bio jako revoltiran a Maca joj je rekao da bi drugačije odreagovala da joj je zaista bili teško. Mina se naljutila na njegovu konstataciju pa mu je objasnila da je na Farmi svako za sebe i da ne može on da zna kako se ona osećala. Farmeri su nju i Draganu ceo dan propitivali kako posle svega mogu da se druže sa Milošem.

Povezana vest:  Homer Simpson o novoj sezoni, nuklearnoj energiji, budućnosti

Miloš je rekao da mu je žao što je Đus izbačen ali da njegovo ponašanje nije bilo primereno. Misli da je i sa svojim prethodnim incidentima doveo do toga da bude izbačen. Nije mu jasno zašto je baš on preuzeo na sebe da brani Raku, Zoricu i Macu koje je on spominjao i zašto ga je to toliko pogodilo.

Mina je rekla da joj se Miloš zakunio da Đusu nije spominjao majku inače ona ne bi mogla da mu oprosti jer svi znaju koliko je on osetljiv na spominjanje porodice.

Mina je zamolila Miloša da ne stavlja svojim pričama nju i Draganu između njega i ostalih farmera jer ne želi da kvari odnose sa ostalima.

Mirjana je za novu gazdaricu imenovala Milenu. Zatim se Firči javio za reč pa je svima otkrio da je bio kod psihologa i da se sada bolje oseća, da je ponovo onaj stari Firči i da ne postoji eocionalna pošteda o kojoj je Miloš pričao cele protekle nedelje.

Maja je zahtevala da se prema svima primenjuju ista pravila pa je rekla da i ona smatra seksualnim uznemiravanjem Milošev poljubac koji se dogodio kada se ona vratila posle incidenta sa grabuljom.

Povezana vest:  Serija Fargo: poslednja epizoda 4. sezone 15. marta

Farmeri su ustali i aplaudirali u Đusovu čast a Maca je komentarisao kako je licemerno što je i Miloš ustao.

Raka i Miloš su u radionici pričali o jučerašnjoj situaciji pa je Miloš rekao kako su ostali izmislili da je on ružno pričao o Romima da bi ga zavadili sa Minom. Raka je prokomentarisao da je Đusovo ponašanje od sinoć samo kulminiralo i da incident sa Milošem nije jedini razlog za odluku Zadruge.

Milena je ostalim farmerima prenela zadatke za ovu nedelju koje je dobila od mentora Proke. Farmeri će ove nedelje zameniti uloge i poslove. Tako da će muškarci kuvati ručak, kuvati slatko, presti vunicu i prati svu posteljinu. Žene treba da naprave korito za pranje veša, da okreče spavaću sobu i sobu za sluge i da hrane životinje.

Proka je bio nezadovoljan svinjcem i zahtevao je da se to tokom ove nedelje konačno sredi.

Farmeri su zadovoljni izborom Milene za gazdaricu i misle da će svi zadaci biti obavljeni kako treba. Milena misli da je mala šansa da odredi Miloša za slugu jer mu time čine uslugu a to ne žele.

Povezana vest:  Novi serijal Mašine pesme premijerno na kanalu Minimax

Gagi je sa Firčijem komentarisao da je Mina blago reagovala na Đusovo izbacivanje. Firči je rekao da Mina nema izgrađen stav i da sve hvata na galamu a da nije siguran da primećuje Miloševo loše ponašanje.

Mina je ponovo objasnila Gagiju da je na Farmi svako za sebe i da ona ima dete kod kuće i karijeru i da iako voli Đusa i teško joj je zbog njegovog odlaska ne smatra da treba da se meša. Najžalije joj je što je Đus koji je bio vredan i sve radio nastradao zbog drugih ljudi.Posavetovala je Gagija da gleda sebe i svoj interes i da se ne zalaže previše za ostale.

Miloš je tokom celog dana tražio svoj kaubojski šešir koji je na kraju našao bačen i mokar od kiše u dvorištu. Sajko je Raki i Firčiju rekao da je on bacio Milošev šešir i da ga on jako nervira.