the penguins of madagascar

NOVEMBAR NA HBO-u

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, s ponosom najavljuje da će Novembar na HBO-u biti u znaku premijera holivudskih blokbastera, ekskluzivnih premijera novih epizoda serija iz originalne HBO i Cinemax produkcije „Ostavljen II“ (The Leftovers) i „Hirurg II (The Knick), premijere sasvim nove serije „Krv i suze“ (Flesh and Bone), kao i za Oskara nominovanih dokumentaraca i premijernih specijala. U nastavku izdvajamo najzanimljivije od brojnih naslova koji će se u mesecu pred nama premijerno prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.
PREMIJERE HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA

„Luda noć u muzeju: Tajna faraona“ (Night at the Museum: Secret of the Tomb) na HBO stiže već prvog dana novembra u udarnom terminu od 20.05h. U trećem delu komedije reditelja Šona Levija, dolazi do strašne pometnje u Američkom prirodnjačkom muzeju, koju će nam dočarati sjajni glumci: Robin Vilijams, Atila Patrik Galager, Ben Stiler…
„Loše komšije“ (Neighbors) će gledaoci HBO-a upoznati 8. novembra u 20.05h. Mek (Set Rogen) i Keli Radner (Rouz Bern) žive američki san – imaju preslatku bebu i predivnu kuću u predgrađu. Ali, kada se pored njih dosele lude komšije, na čelu sa Tedijem Sandersom (Zek Efron), njihov nekada normalan život počne da se raspada…
„Prljava isporuka“ (The Drop) vas na HBO-u čeka 15. novembra u 20.05h. U filmu Mihaela Roskama, Tom Hardi i Džejms Gandolfini glume barmena i menadžera jednog bruklinskog bara, mesta gde mafijaši kriju novac i u kome postoji jedna stvar koja nikako nije poželjna: ne smeju da vas opljačkaju.
„Pingvini sa Madagaskara“ (The Penguins of Madagascar) 22. novembra u 20.05h na HBO donose animiranu i ludu avanturu. U ovom filmu vas čekaju najpoznatije i najsmešnije ptice-tajni agenti u svetu špijinaže – Kapetan, Kovalski, Riko i Vojnik.

VIKEND UZ HOBIT

Kraj meseca – 28. i 29. novembar, je na HBO-u rezervisan za Vikend uz Hobite. Drugi deo trilogije čuvenog reditelja Pitera Džeksona „Hobit: Šmaugova pustošenja“ (The Hobbit: The Desolation of Smaug) emitovaće se u subotu u 20.05h, dok je premijera trećeg za Oskara nominovanog dela – „Hobit: Bitka pet armija“ (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) zakazana sutradan u isto vreme – nedelja u 20.05h. U poslednjem delu sage o hobitima sjajnu glumačku ekipu čine: Martin Frimen, Ian Mekelen, Orlando Blum…
HBO comedy
Novembar na HBO Comedy donosi filmsku priču nominovanu za Zlatni globus – „Knjiga života“ (4. novembar u 10.35h), komediju „Tami“ (6. novembra u 20.00h), zatim film nominovan za dve nagrade Oskar – „Čuvari galaksije“ (9. novembra u 10.30h) i druge brojne naslove.
Cinemaxov novembarski meni je ukusna mešavina filmskih žanrova, svetlih zvezda, nagrađivanih naslova, poznatih filmskih klasika… „Čepi: Robot koji je promenio svet“ (Chappie, 10. novembra u 23.00) atraktivna je i uzbudljiva naučno-fantastična priča. Robert Dauni Džunior i Robert Duval sreću se u za Oskara nominovanoj drami „Sudija“ (The Judge, 24. novembra u 20.00h), dok Kenet Brana i Sintija Nikson igraju Frenklina i Eleonru Ruzvelt u dirljivoj istorijskoj drami „Warm Springs“ (14. novembra u 20.00h). Džin Hekman blista u „Prisluškivanju“ (The Conversation, 6. novembra u 20.00h), filmu F.F. Kopole, nominovanom za tri Oskara, a Klint Istvud priprema svoje „Bekstvo iz Alkatraza“ (Escape from Alcatraz, 13. novembra u 20.00h). U novembru nikako nemojte propustiti Preporuku meseca, posvećena filmovima Vudija Alena.
PREMIJERE SERIJA
U mesecu pred nama ćemo se pozdraviti sa serijom „Kako Blant kaže“ (Blunt Talk), čiju poslednju, desetu epizodu premijerno gledamo u ponedeljak, 2. novembra u 21.05h, ali nastavljamo ekskluzivno da pratimo drugu sezonu dramske serije „Ostavljeni“, čije epizode publika u Srbiji gleda istovremeno kad i američka – ponedeljkom u 03.00h po lokalnom vremenu, te istog dana u udarnom terminu od 20.05h. Subota u 22.00h na Cinemaxu je rezervisana za nove intrige i dešavanja u bolnici „Nik“ u dramskoj hit-seriji „Hirurg II“. U režiji oskarovca Stivena Soderberga, u glavnoj ulozi briljantnog i od kokaina zavisnog hirurga, doktora Džona Tekerija, je za Zlatni globus nominovani Klajv Oven.

Povezana vest:  Komedija "Funny Woman" samo na SkyShowtime platformi od 10. februara

KRV I SUZE
Premijera nove serije – samo dan nakon američke premijere
Od scenaristkinje i izvršne producentkinje Mojre Volej Beket, tri puta nominovane za Emija, („Čista hemija“, Breaking Bad) na HBO stiže nova serija „Krv i suze“ (Flesh and Bone). Premijera je zakazana za 9. novembar u 21.05h, samo dan nakon američke premijere. Serija se na neustrašiv način bavi istraživanjem okrutnosti i glamura baletskog sveta. Kler je talentovana, ali emotivno duboko ranjena plesačica. Bežeći od nasilne prošlosti, sa nagonom ka samodestrukciji, pridružuje se jednoj baletskoj trupi u Njujorku. Ubrzo uranja u težak i često okrutan svet profesionalnog baleta. Unutrašnja patnja gura Kler u nepredvidive situacije, dok želi da pronađe sebe na putu bez kompasa. Glavne uloge tumače: Ben Danijels (kao Pol Grejson), Emili Tajra (Mia), Irina Dvorovenko (Kira), Dejmon Heriman (Romeo), Džoš Helman (Brajan Robins) i mnogi drugi.
Izvršni producent serije je Lorens Bender, a kompozitor Dejv Porter.
Po prvi put će korisnici naših usluga videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand moći da pogledaju celu sezonu serije na dan premijere.
Gledaoci kanala HBO Comedy će i dalje subotom u 21.30 moći da se zabave uz nove epizode druge sezone „Pregled protekle nedelje sa Džonom Oliverom“. Tokom ove polusatne emisije, kroz pregled vesti, politike i svakodnevnih dešavanja, Oliver nam pruža svoj jedinstveni osvrt i originalne stavove u vezi sa brojnim društvenim, političkim i egzistencijalnim pitanjima sa kojima se suočavaju Amerika i svet.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Eva Ras i Bane sluge

PREMIJERNI DOKUMENTARCI I SPECIJALI
Ljubitelje dokumentarnih filmova će obradovati vest da novembar na HBO donosi i za Oskara nominovanu dokumentarnu priču – „Poslednji dani u Vijetnamu“ (5. novembra u 21.35h). April je, 1975. godina. Dok severnovijetnamska vojska opkoljava Sajgon, otpor Južnog Vijetnama slabi. Ovaj dokumentarac govori o poslednjim danima američkog prisustva u Sajgonu i herojskoj evakuaciji 135.000 južnih Vijetnamaca. Od producenta i reditelja Rorija Kenedija, „Poslednji dani u Vijetnamu“ je nominovan za Oskara 2015. godine u kategoriji za najbolji dokumentarni film.
„Zločin mišljenja: Slučaj policajca kanibala“ HBO emituje 26. novembra u 21.45h. U martu 2013. godine, bivši njujorški policajac Hilberto Valje optužen je za planiranje kidnapovanja i konzumiranja žena. Film rediteljke Erin Li Kar prikazuje ovaj neobičan slučaj i postavlja pitanje da li neko može da bude optužen za opasne misli.
„Ket Vilijams: Urnebesno: Život posle smrti“ – Urnebesni, duhovit i energični stend-ap komičar/reper/glumac, Ket Vilijams, vraća se na HBO u svom drugom stend-ap specijalu, ali ovog puta u režiji slavnog reditelja Spajka Lija. U okviru državne turneje „Iznenadni rast“ od 25 nastupa i sniman u Sitizen Benk Areni u Ontariju, Kaliforniji, ovaj jednočasovni specijal, koji HBO Comedy gledaocima donosi već 1. novembra u 21.00h, sadrži jedinstvene i duhovite stavove komičara o brojnim svakodnevnim i tabu temama.
Legendarna rok grupa „U2“ udružila se sa HBO-om u zajedničkom poduhvatu snimanja dva specijala – dokumentarnog filma koji prati dešavanja iza scene, i specijala „Turneja Innocence + Experience: Koncert u Parizu“ u vidu ovog koncerta. Sniman u Bersi areni u Parizu, koncert obuhvata muziku benda U2 iz njihove celokupne karijere, počev od prvog albuma „Boy“ iz 1980. godine, pa sve do poslednjeg albuma „Songs od Innocence“. Specijal u režiji Hamiša Hamiltona premijerno će na HBO GO-u i HBO on Demandu biti dostupan od 15. novembra.
Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

Povezana vest:  Treća sezona tv serije "Klan" od 30. jula na Superstar TV