Njujork volim te TV100

Novi filmovi u januaru na TV 1000

Početak godine proslavićemo uz dobitnika nagrade filmske Akademije, filmom „Kapoti“, biografskom dramom o američkom piscu Trumanu Kapoteu čije su priče i predstave postale literarni klasici. Takođe, Entoni Hopkins i Nikol Kidmen će vaše glave držati priljubljenim uz televizor u trileru „Ljudska mrlja“. A za one koji žele da ostanu kod kuće tokom hladnih noći, pripremili smo nekoliko ljubavnih priča kao što su „Njujork, volim te“ i „Pametni ljudi“.

Kapoti
Premijera: Ponedeljak, 4.januar, 20:30h
Dobitnik nagrade Akademije za najboljeg glumca, 2005

Pisac i novinar časopisa Njujorker Truman Kapoti 1959. godine iz novina saznaje za brutalno ubistvo četvoročlane porodice Klater u jednom gradiću u Kanzasu. Zaintrigiran tim slučajem, zajedno sa saradnicom odlazi na lice mesta kako bi pokušao da napiše članak. Posle hapšenja dvojice ubica, Kapoti odlučuje da o čitavom događaju napiše svoje do tada najambicioznije delo – „Hladnokrvno ubistvo“. Film snimljen po istinitoj priči.
U glavnim ulogama: Filip Simur Hofman, Ketrin Kiner, Kris Kuper

Povezana vest:  KADA JE NEPRIJATELJ NEVIDLJIV, AGENTI SLUŽBE POČINJU TRKU S VREMENOM! Treća sezona “Državnog službenika” od 29. aprila na TV Pink!

Njujork, volim te
Premijera: Ponedeljak, 11.januar, 20:30h
Amerika, romantična komedija, 2009
Ovo je neknovencionalni omnibus film usko povezan sa „Paris, je t’aime“. Pošto je scenario i režiju odradila grupa prvoklasnih režisera, ovaj film ima deset različitih naratora koji pripovedaju o svakodnevnim situacijama i međuljudskim odnosima u Njujorku tokom jednog dana.
U glavnim ulogama: Natali Portman, Bredli Kuper, Orlando Blum, Kristina Riči

Pametni ljudi
Premijera: Ponedeljak, 18.januar, 20:30h
Amerika, komedija, 2008

Povezana vest:  Šesta sezona serije "OKRUŽEN MRTVIMA" od 12. oktobra samo na kanalu Fox

Otkada mu je žena preminula, Lorens Vederhold, profesor u godinama je postao previše ogorčen i sebičan. Otuđio se od sina a svoju ćerku pretvorio u poslovnu ženu bez prijatelja. Tačno u trenutku kada je Lorens mislio da je sve potaman, u njegov život upada, lomeći sve pred sobom, njegova bivša studentkinja i njegov usvojeni brat, lupajući mu na vrata u potrazi za mestom gde bi mogli da odsednu. Iako se Lorens oduvek oslanjao na svoju inteligenciju da ga izvuče iz sitnih neprilika, ovde će mu biti potrebno mnogo više od intelekta da prevaziđe ovaj nelagodni, iznenadni i haotični deo života.
U glavnim ulogama: Denis Kvejd, Sara Džesika Parker, Elen Pejdž

Ljudska mrlja
Premijera: Ponedeljak, 25. januar, 20:30h

Povezana vest:  Večeras premijera serije „Neočekivano: Trudne tinejdžerke” na TLC kanalu

Život Kolmena Silka (Entoni Hopkins), cenjenog profesora sa koledža u Novoj Engleskoj počinje da se urušava nakon što njegov komentar o jednom afričko-američkom studentu biva protumačen kao rasistički. Kako se skandal širi, Nejtan Zakermen, pisac koji istražuje njegovu biografiju, počinje da kopa dublje i dublje u Silkov život. Na kraju, stvari postaju još gore kada otkrije aferu sa mladom udatom spremačicom po imenu Faunija Farli (Nikol Kidmen). Međutim uprkos čitavoj kontroverzi, Silk mora da se pomuči da sakrije svoju najveću tajnu, tajnu koju je čuvao čitavog svog života da ne izađe na videlo. Zasnovano na istoimenoj noveli Filipa Rota.
U glavnim ulogama: Entoni Hopkins, Nikol Kidmen, Ed Haris