zabranjena istorija

Nova sezona serije “ Zabranjena istorija“ na kanalu Viasat History

Ovog januara voditelj Džejmi Tikston je ponovo sa nama u novoj sezoni “ Zabranjena istorija“ u kojoj nam priča neverovatne priče iz istorijskih izvora o velikim bogatstvima, dugo čuvanim teorijama zavere, drevnim relikvijama, izgubljenim civilizacijama i tajni iz ratova.
Vladajuće strukture su uvek osećale strah kada iskrsnu neki novi dokazi i uzdrmaju ideje i koncepte koji su decenijama i vekovima smatrani proverenim činjenicama. Godinama su neobične priče bile zataškavane i prigušivane, a hrabri ljudi koji su istinu želeli obelodaniti, sprečeni su, ili osuđeni. Sve do sada. Voditelj Džejmi Tikston putuje uzduž i popreko planete u potrazi za odgovorima na najveće zagonetke istorije.

Povezana vest:  Lejton Mester dobila presudu protiv svoje majke

1.epizoda
Džejmi kreće u potragu za Zavetnim kovčegom, koji je po etiopljanskoj legendi, sačuvan u drevnom, svetom gradu Aksum

2.epizoda
Džejmi ispituje neobičnu teoriju po kojoj Hitler nije počinio samoubistvo, već je ustvari pobegao iz svog zloglasnog bunkera.

3.epizoda
Džejmi istražuje priču o „čoveku pod gvozdenom maskom“, uzevši je kao stvarnu, iako su njegov identitet i okolnosti hapšenja obavijeni velom tajne.

Povezana vest:  NAJBOLJI KLINCI PONOVO NA SCENI – Peta sezona vraća na TV Pink vaše OMILJENE ZVEZDICE!

4.epizoda
Džejmi putuje u Rumuniju, naoružan raspećem i belim lukom, da bi istražio koliko je legenda o vampirima zaista bazirana na istini.

5.epizoda
Džejmi će zagrebati iza uvrženih mišljenja i verovanja i povesti nas u podzemlje da bi istražio neverovatnu istoriju Satanove crkve.

6.epizoda
Džejmi putuje u podneblje kralja Artura i sreće se sa lingvistom koji je ubeđen da je legenda o kralju Arturu i svaka ličnost u njoj, zasnovana na nekoj od istorijskih činjenica.

Povezana vest:  Premijera dokumentarne HBO Europe serije "Knutbi: Slepo verovanje" 4. aprila

PREMIJERA NA KANALU VIASAT HISTORY
Svake srede od 27. januara – 2. marta u 21:00h