37 dana

VIASAT History – Epski Viasat i emisija „37 dana“, od 10. aprila

Od 10. aprila, na kanalu VIASAT History emitovaće se specijalno osmišljen dramski maraton, pod nazivom „Epski Viasat“.
Ovaj program biće prikazivan od 10. aprila do 31. maja i obuhvataće nekoliko dramatizovanih serija baziranih na istorijskim činjenicama.
Program Epski Viasat interesantan je po tome što je njime napravljen svojevrsni iskorak od uobičajenih dokumentaraca i istorijskih emisija, na koje su gledaoci do sada navikli na kanalima ovog tipa. U pitanju je novi pristup VIASAT history kanala istorijskom programu, koji je obogaćen dramskim momentima i ispričan iz drugog ugla.

Povezana vest:  HBO postao druga kuća Ulice Sezam

Epski Viasat vam u aprilu donosi najbolje istorijske serije. Posle atentata na Franca Ferdinanda, Nemačka raspiruje iskre rata, dok britanski ministar spoljnih poslova Ser Edvard Grej, očajnički pokušava održati mir na podeljenom kontinentu, u dokumentarcu „37 dana – Kako je došlo do Prvog svetskog rata“. Ovog meseca izdvajamo i „Prognane“, dramu o britanskim osuđenicima proteranim u Australiju i „Sumornu kuću“ Čarlsa Dikensa, koja kritikuje britanski pravosudni sistem.
Od nedelje 10. aprila, do utorka 31. maja u 21.00

Povezana vest:  Kreće treća sezona serije „Opsesivno-kompulzivni čistači"

Prva emisija/serija koja ce biti emitovana u tom nizu biće emisija „37 dana – kako je došlo do Prvog svetskog rata“, koja se sastoji od tri epizode.
Da li je globalni konflikt 1914. godine bio neizbežan? Ovaj hipnotišući dramsko-dokumentarni serijal uvodi gledaoce iza zatvorenih vrata kabineta u Berlinu i Londonu, da bi detaljno proučio razvoj krize iz bliza. Ispričan iz uglova političara i civilnih službenika, čije su odluke, mahinacije i reakcije, a u nekim slučajevima i nedostatak akcije, doprineli da se poremeti krhka ravnoteža mira, ovaj detaljni narativ preispituje oubičajene istorijske stavove: koliko su za izbijanje rata zaslužne dezinformacije, a koliko čisti slučaj i nesreća, ili možda samo karakteri ljudi u vrhu vlasti? Dobićete nove odgovore na ovakva pitanja.
Od nedelje 10. aprila, do nedelje 24. aprila u 21.00

Povezana vest:  RTS obnavlja proizvodnju filmova