„W24“ je regionalna kablovska televizija iz Beča i emituje se od 10. marta 2005. godine kao bečki informativni kanal na bečkoj kablovskoj mreži UPC Telekabel, onlajn, kao mobilni Live-Stream preko sajta w24.at i preko aplikacije Samsung Smart TV. „W24“ se nalazi u vlasništvu Bečkog holdinga za medije. Ponovno pokretanje kanala predstavljeno je javnosti 11. aprila 2012. godine.

„W24“ kao jedina kablovska TV u vlasništvu grada nudi informacije 24 sata. Fokus bečke gradske TV bazira se na tri stuba: informacije, servis i zabava. Pod motom „Tako blizu ne stiže niko“ „W24“ prikazuje priče iz svih delova Beča 24 sata. Pored aktuelnih informacija o bečkim temama „W24“ emituje i svoje vesti. Već od 6 sati gledaoci mogu od ponedeljka do petka da prate jutarnji program uživo „Guten Morgen Wien“ i da se informišu o dešavanjima u gradu.

Povezana vest:  Serija „Vikinzi" od 8. septembra ba Prvom programu RTS-a

Poznata emisija koja ide uživo „Dobro veče Beč“ produžena je sa 30 minuta na trajanje od jednog sata i emituje se od ponedeljka do petka od 18 do 21 sat. U centru pažnje su aktuelne vesti i teme iz grada, podeljene na „Vesti“ i „Magazin“. Fokus večernje emisije je na gradskoj politici, gradskoj hronici i gradskim dešavanjima. „Magazin“ se bavi mešavinom servisnih informacija, kulturom i lifestyle-vestima.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Kako je prošlo prvo izbacivanje?

Jedna od veoma gledanih emisija je „W24-specijal“ koja se prikazuje jednom nedeljno. Uz prethodno emitovanje dokumentacionog materijala i osnovnih informacija eksperti diskutuju na određenu temu, na primer: „Beč kao filmski grad“, „Strast i ljubav u Beču“ ili „Bečki budžet“. Sa humorističkim programom „Herr Tischbein & Pansky“ „W24“ uveo je format kojim se na humoristički način gledaocima predstavlja šta nervira Bečlije i šta Bečlije vole.

Povezana vest:  DVOR 2011, Radno u kraljevstvu

Internet-portal gradske TV predstavlja istovremeno sveobuhvatnu platformu gde sve emisije i formati stoje na raspolaganju na sajtu www.w24.at.