Svet je na putu da izgubi dve trećine divljih životinja do 2020. godine, a to je deo masovnog istrebljenja koje uništava svetsku prirodu od koje čovečanstvo u velikoj meri zavisi. Zbog toga je sada više nego ikada važno obeležavanje Svetskog dana životinja, podizanja svesti o našoj krhkoj i ugroženoj prirodi i isticanje važnosti postojanja što većeg broja životinjskih vrsta na planeti.

4. oktobra 2017. godine obeležićemo ovaj važan datum, a tim povodom, kanal Vlasat Nature će posvetiti ceo dan svojim najboljim emisijama koje se bave najugroženijim vrstama na planeti – gorilama, pandama, tigrovima, lavovima, polarnim medvedima i nosorozima. Povodom Svetskog dana životinja, gledaćete premijeru emisije Velika seoba, Razgovori sa delfinima i druge.

Pomenutog dana, na kanalu Vlasat Nature gledaoci će imati priliku da se podsete nekih veoma zanimljivih emisija, kao što su Panda bebe, Planinska gorila, Tigrovi u kući, Spašavajući Sirgu i Grad polarnih medveda, koje će se emitovati u toku celog dana, već od 6 sati ujutru. Za one koji ovo budu propustili, emisije će biti ponovljene i u nedelju, 8. oktobra.
Vlasat Nature će 4. oktobra podsetiti na pomenute emisije sa ciljem da još jednom istakne činjenicu da je prirodni svet koji nas okružuje u velikoj opasnosti, kao i da ukaže na važnost opstanka što raznovrsnijeg životinjskog sveta na planeti.
Ukratko o emisijama koje će se prikazivati:
• Panda bebe – emisija koja prati 3 neverovatna panda centra u Kini i snima najslađe mladunce pandi dok odrastaju;
• Planinska gorila – emisija koja prati poslednje primerke majmuna u njihovom prirodnom okruženju – Nacionalnom parku Ruanda Virunga i u nepristupačnoj šumi Buindi, u Ugandi;
• Grad polarnih medveda – susret medveda i čoveka, u neverovatnoj seriji koja prati migraciju hiljadu popularnih medveda kroz mali grad na severu kanadske pokrajine Manitobe – Čerčil, u kome živi samo 900 stanovnika;
• Tigrovi u kući – priča o dva neodoljiva mladunčeta tigra koji će jednog dana postati deo programa specijalnog odgajanja.

Povezana vest:  GEORDIE SHORE INVAZIJA NA AUSTRALIJU


Pored pomenutih emisija, kanal Vlasat Nature će 4. oktobra imati specijalnu premijeru nove serije Velika seoba, u kojoj čuveni avanturista Ben Fogl prati seobu specijalno obeleženih gnuova, koji prelaze svoju epsku godišnju maršrutu od 650 km, od Serengeti planina u Tanzaniji do visoravni Masai Mara u Keniji, i nazad.
Budite 4. oktobra uz Vlasat Nature i pridružite nam se u obeležavanju Svetskog dana životinja. Pružimo zajedno svoj doprinos očuvanju prirode i divljih vrsta jer u tome leži opstanak čovečanstva i naše planete.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Nova ljubav u kući – Bojana I Vladimir!

Episode 1. Picture Shows: Giles after bottling feeding the cubs. In programme one he has to get them onto feeding from bottle milk.

Svet je na putu da izgubi dve trećine divljih životinja do 2020. godine, a to je deo masovnog istrebljenja koje uništava svetsku prirodu od koje čovečanstvo u velikoj meri zavisi. Zbog toga je sada više nego ikada važna institucija Svetskog dana životinja, podizanja svesti o našoj krhkoj i ugroženoj prirodi i isticanje važnosti postojanja velikog broja životinjskih vrsta na planeti. Vlasat Nature će posvetiti ceo dan svojim najboljim emisijama koje se bave najugroženijim vrstama na planeti – gorilama, pandama, tigrovima, lavovima, polarnim medvedima i nosorozima. Povodom svetskog dana životinja, gledaćete premijeru „Velike seobe“, „Razgovore sa Delfinima“ i druge emisije.

Povezana vest:  Premijera na Animal Planetu - Tigrice u lovu