13.09.01FARMA 3.SEZONA

 

Detektivske igrice na imanju u Lisovićima

 

Paroški je ujutro sakupljao drva. Proka je došao na farmu i probudio gazdu. Gazda je otišao po sluge, i krenuli su na pijacu. Proka je kritikovao Baneta, što se uspavao.

Hasan i Limen su ćaskali u dvorištu, i pričali o tome koliko piva su popili. Hasan je rekao da je trebalo da popije samo dva, a popio je četiri piva, i sada mu nije najbolje. Rekao je da mu se ne svidja kakvo je stanje u kući – žali se na higijenu u kući, i smatra da se farmeri ni kod kuće ne kupaju toliko često, koliko se kupaju na Farmi.

Farmeri, koji su prethodno otišli na pijacu, vratili su se sa zalihama. Paroški je doneo vreću sa kafom, što je iznenadilo ostale, jer su mislili da nemaju više kafe. Eva je razočarana kada saznaje da na pijaci nije bilo sojinog mleka za koje se interesovala.

Jovana je rekla Šikici da je pronašla sat u svojoj garderobi, i da joj je to neko podmetnuo. Žalila se i da nije dobila cigarete koje je naručila.

Na sastanku, koji je održan napolje, Bane je pohvalio Milana i Sanju, što su se maksimalno potrudili i doneli gomilu stvari sa pijace. Ispričao je kako je protekao susret sa Bakijevom Sinalko devojkom. Što se tiče izbora slugu, rekao je da niko ne treba lično da shvati izbor za slugu, kao i da će se sam ponuditi da bude sluga sledećem gazdi.

Povezana vest:  Bioskop kod kuće? Što da ne?

Bane smatra da bi trebalo da se napravi ajvar, jer su stigle paprike. Novi zadaci su pravljenje plakara u dvorštu, i košenje livade.

Napolju, Ekrem, Baki, Zorana, Peja, Paroški, Natalija, Cobe i Bane su kosili livadu. Tokom kosidbe, ćaskali su dugo o Bakijevoj Sinalko devojci. Baki je želeo da čuje kako je sve proteklo na pijaci. Ustanovili su da je stidljiva, i Baki smatra da je devojka fina.

U dvorištu, Sanja, Šikica, Eva i Tina pekle su paprike, i pričale kako prave ajvar kod kuće.

U dvorištu, za stolom su sedeli Baki, Peja i Aca. Baki je rekao da će otići u inostranstvo da živi kod prijatelja nakon Farme. Pitao je Peju da li bi mogao neko vreme da živi kod njega, jer nema gde momentalno. Rekao je da se iselio iz stana onog dana kada je počela Farma, a stvari je ostavio kod komšija. Smatra da bi mogao da ode kod majke ili tetke. Misli da mu je na Farmi dobro, jer ne plaća kiriju.

Povezana vest:  Džejms Franko u svetu pronografije

U kuhinji, Sanja je pričala Katarini kako je bilo na pijaci. Došao je Bane i pitao da li može da se postavi sto, i usput ljubi Katarinu.

Jasmina Ana i Sanja su bile u kuhinji. Jasmina Ana je mesila hleb, a Sanja joj je pokazivala kako se to radi. Kasnije je rekla da je naučila da pravi hleb i da joj treba dati medalju za trud.

Bane i Katarina su izašli do sena da naprave novu slamaricu za nju. Napunili su slamaricu senom i Bane je skočio na Katarinu i legao preko nje na slamarici. Ona se kao branila i govorila mu da se skloni, ali on nije ustajao. Par trenutaka kasnije su oboje ustali i smejali se.

Počeli su da pričaju o Sanji. Bane je rekao da joj je prišao na zurci, a da ona nije htela da priča s njim. Takođe, i danas je pokušao da priča s njom, a ona ga je ignorisala. Izjavio je da više neće ni pokušavati da razgovara s njom. Katarina mu je rekla da je Sanja povređena zbog razloga što je sluga. Bane je rekao da mu je žao, ali da nije imao koga drugog da izabere.

Povezana vest:  Dodela Emmy nagrada 19. septembra na otvorenom u L. A.-u

Uveče, Ognjen je došao i sazvao vanredni sastanak. Pročitao je farmerima poruku od zadruge u vezi sata. Farmeri su raspravljali kako se sat našao kod njih. Jovana je tvrdila da sat podmetnut. Ognjen im je poručio da do subote moraju da otkriju ko je podmetnuo sat, kao i da je Katarina kažnjena zbog šaputanja. Otkrio je da je jedan od ukućana imao tajni zadatak da podmetne sat, a ako ga ne otkriju, farmer koji je dobio tajni zadatak, imaće imunitet za sledeću nedelju.

Pre spavanja, Bane je zamolio Katarinu da dođe kasnije kod njega u kuću. Sanja i Katarina su krenule u štalu. Ispred kuće, Katarina ju je zamolila da je sačeka, dok ode nakratko do Baneta. Bane je već dremao u krevetu, i samo joj pokazao rukom da priđe. Prišla mu je i drugarski su se poljubili. Nakon toga se Katarina vratila u štalu.