NBCUniversal International Networks (NBCUIN) najavio je lansiranje serije Departure (Odlazak) u saradnji sa Red Arrow Studios International koja će se emitovati u Evopi i Africi. Novu seriju sa tematikom zavere, koju su uradili Shaftesbury i Greenpoint Productions, u saradnji sa Corus Entertainment i Red Arrow Studios International,  uz sufinansiranje Starlings Television, režira dobitnik kanadske nagrade za televiziju, T.J. Scott (Orphan Black, Star Trek: Discovery) a osmislio je Vincent Shiao (Ransom, Aftermath) dok je Malcolm MacRury izvršni producent. Šest jednočasovnih epizoda premijerno će se prikazati krajem 2019. godine u Srbiji, Rumuniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji na kanalu DIVA;  u Velikoj Britaniji, Africi i Nemačkoj na UNIVERSAL TV; u Francuskoj, Španiji i Poljskoj na kanalu 13TH STREET.

Departure je veoma uzbudljiva serija koja prati misteriju “Leta 716”, putničkog aviona koji nestaje iznad Atlantskog okeana. Nedavna udovica, brilijantna avio-inspektorka Kendra Malley, koju igra dobitnica nagrade Emmy® Archie Panjabi (The Good Wife – Dobra žena), pozvana je da istraži misteriozni udes, a poziva je njen bivši šef i mentor Howard Lawson, koga tumači dobitnik nagrade Oscar® Christopher Plummer (All The Money In The World). Uz činjenicu da je pažnja celog sveta okrenuta ka ovom događaju, Kendra i njen tim kreću u trku da nađu tačku pada nestalog aviona i da lociraju potencijalno preživele. Oni moraju da se bore kroz mnoštvo sumnji i neizvesnih motiva, od samoubistva pilota i terorizma, do politički motivisanog ubistva i greške u sistemu, da bi utvrdili šta se zaista dogodilo sa “Letom 716”, i da spreče da se tako nešto ponovi.

Povezana vest:  Izašao prvi trejler za drugu sezonu serije Južni vetar:Na granici

Poznata glumačka postava uključuje brojne slavne glumce, među kojima su: Kris Holden-Ried (Vikings), Claire Forlani (Hawaii Five-O), Rebecca Liddiard (Frankie Drake Mysteries), Shazad Latif (Star Trek: Discovery), Tamara Duarte (Longmire), Peter Mensah (Agents of S.H.I.E.L.D.), Kristian Bruun (Orphan Black), Allan Hawco (Caught), Dougray Scott (Snatch), Sasha Roiz (Grimm), Mark Rendall (30 Days of Night), Dmitry Chepovetsky (Mission: Impossible – Ghost Protocol) i  Paris Jefferson (Sunset Contract).

Povezana vest:  UPOZNAJTE SVE DELOVE ZADRUGE: Željko Mitrović otkrio omiljenu prostoriju u bajkovitom Imaginarijumu, a jedna soba krije veliku tajnu!

 

Departure ima uzbudljivu priču, zakoračeno je u teorije zavere, u misteriju uz intrigantne likove, a to odlično odgovara našim međunarodnim brendovima kanala i naši gledaoci biće na ivici svojih sedišta dok ovo gledaju”, izjavio je Steve Patscheck, izvršni potpredsednik globalnih programa NBCUniversal International Networks. “Radujemo se što ćemo doneti fanovima i celom svetu ovu zanimljivu seriju i njenu zvezdanu glumačku ekipu.”

“Oduševljeni smo što se NBCUniversal International Networks pridružio kao partner serije Departure,” dodao je Bo Stehmeier, predsednik Red Arrow Studios International. “Publiku širom Evrope i Afrike oduševiće akciona i napeta priča sa poznatim glumcima.”  

Departure je kanadsko-britanska koprodukcija, koju su producirali Shaftesbury (Kanada) i Greenpoint Productions Ltd. (Velika Britanija) u saradnji sa Corus Entertainment uz sufinansiranje Starlings Television. Starlings Television nadgleda distribuciju širom sveta, uz Red Arrow Studios International koji se bavi međunardnom prodajom van SAD-a.

Povezana vest:  Septembarski filmski maraton na Pickboxu

Departure izvršni producenti su: Christina Jennings, Scott Garvie, Malcolm MacRury, T.J. Scott i Archie Panjabi. Scenarista i izvršni producent je Vincent Shiao; producenti su Patrick Cassavetti i Tina Grewal uz Julie Lacey koja je Shaftesbury producent. Za Corus, Kathleen Meek je izvršni producent; Rachel Nelson je direktor  za originalni sadržaj i dečija i dramska dela; Lisa Godfrey je potpredsednica originalnih sadržaja za Corus Entertainment. Chris Philip i Karine Martin su izvršni producenti za Starlings Television; Henrik Pabst i Carlo Dusi su izvršni producenti za Red Arrow Studios International. Epizode su napisali izvršni producent  Malcolm MacRury, kao i Vincent Shiao, Ellen Vanstone, John Krizanc i Stephanie Tracey. Departure režira T.J. Scott. David A. Stern i Matt Geller uradili su početnu produkciju projekta za Shaftesbury i asistirali su u finansijskoj postavci za produkciju.

Serija Departure se trenutno snima u Kanadi i Velikoj Britaniji i biće emitovana kao deo globalnog rasporeda za 2019. godinu u najgledanijem terminu.