Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je stadion u Humskoj pravosnažno ostao u svojini Sportskog društva.

„Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan ima čast i osobito zadovoljstvo da sportskoj javnosti Srbije saopšti da je od danas stadion Partizana i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan“, navodi se u saopštenju.

Presudom Apelacionog suda u Beogradu, navodi se, preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni su kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca.

Povezana vest:  Bekam dovodi MLS franšizu u Majami

„Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, uprave FK i JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda“, piše u saopštenju crno-belih.

Dodaje se da je uprava FK Partizan za jedan od osnovnih ciljeva imala povratak svojine nad stadionom.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati 12. kola italijanske Serije A i tabela

„Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni predjašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan“, navodi se.

Povezana vest:  Dijego Maradona: Ponavljam, Mesi je bolji od mene!

Fudbalski klub Partizan je izrazio posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku „ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv“.