Gordon Remzi istražuje najudaljenije krajeve kulinarstva u novom serijalu Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta, koji će imati premijeru 28.08. u 21.55 na kanalu National Geographic. Kuvar nagrađivan sa nekoliko Mišelinovih zvezda i zaljubljenik u takmičenje Ajronmen kreće na novu avanturu po svetu.

Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom. Hrana i avanture Remziju su dobro poznate. Njegov serijal iz 2010. “Gordonova velika avantura” prikazuje kuvara dok istražuje kulinarsku kulturu Indije i Jugoistoče Azije.

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta prati Remzija dok se sastaje sa domorodačkim narodima po čitavom svetu da bi saznao što više o njihovim kulturama, jelima i ukusima svojstvenim svakoj destinaciji. Svaki sastojak koji ubere i svako jelo koje proba služiće kao inspiracija za njegovo jelo, koje predstavlja srž te kulture. Svaka epizoda završava se izazovom u kom Remzi, uz pomoć lokalnih majstora, sprema jelo za domoroce. Za Remzija, hrana čini kapiju za ulazak u određenu kulturu, a svaka avantura prolaz je u dušu ljudi i njihovog doma.

Ovo je bilo neverovatno iskustvo, putujući neutabanim stazama sa National Geographic i sprijateljujući se sa lokalcima kako bismo naučili i podelili njihovu jedinstvenu tradiciju, jela i neverovatan napor koji je potreban da bi se došlo do potrebnih sastojaka.”, kaže Remzi. “Naučio sam više snimajući ovaj serijal, nego što sam naučio u poslednjih 10 godina.”

Povezana vest:  SkyShowtime najavio kada će platforma biti dostupna u centralnoj i istočnoj Evropi

Avanture, kako kulinarske tako i ostale na koje Remzi odlazi, u premijernoj sezoni uključuju:

  • Probijanje kroz gustu džunglu Laosa kako bi uzeo jaja mrava pletilja. Gordon će roniti i kroz opasne vode tokom lova na puževe i džinovske vodene stenice.
  • Lov na jegulje pomoću tradicionalnih maorskih tehnika na Novom Zelandu. Gordonu će u lovu pomoći lokalni ribar.
  • Gordon će sarađivati sa lokalnim skupljačima da bi ubrao najopasnije ulove na Mauiju, koristeći alate ručne izrade. Otići će i u lov kopljima, sa čuvenim roniocem na dah, Kimijem Vernerom na Havajima.
  • Penjanje po litici tokom mećave sa lokalnim skupljačem, kako bi pronašli začine, na Aljasci.
  • Spuštanje konopcem niz vodopad kako bi upoznao lovce na pečurke u Maroku.
  • Spuštanje niz liticu u potrazi za crvima u kaktusu, koji se u Peruu smatraju delikatesom.

Serijal će se emitovati u 172 države na 43 jezika. Studio “Ramsay” producent je serijala Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta. Dodatne epizode serijala naručene su pre premijere, a snimanje će se nastaviti kasnije ove godine.  

Premijerne epizode uključuju:

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – Sveta dolina Perua

Kuvar Gordon Remzi motorom putuje kroz Svetu dolinu Perua, istražujući hranu koja se sprema na velikim nadmorskim visinama. U želji da iskusi lokalnu kulturu, Remzi se penje po liticama, ribari u jezerima na velikim visinama i isprobava lokalne delikatese poput prženih crva, retkih šarenih krompira i morskog praseta. Svoje novootkrivene veštine isprobaće sa čuvenim lokalnim kuvarom Virdžiliom Martinezom.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Knezu pozlilo – završio na infuziji, Andrija priređuje još jedno iznenađenje – sutra ispada dvoje takmičara

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – Surovi jug Novog Zelanda

Kuvar Gordon Remzi putuje u udaljene krajeve južnog Novog Zelanda da bi istražio tajne tradicionalne maorske kuhinje. Od lokalnog stanovništva naučiće da hvata jegulje golim rukama, roni za paua školjkama i skuplja jedinstvene sastojke naroda Kivi. Na kraju će sve svoje nove veštine isprobati pravljenjem maorskog obroka sa kuvarom Monikom Fiso.

 Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – Planine Maroka

Kuvar Gordon Remzi putuje u Maroko, gde kreće na avanturu duboko u planinama Atlas, da upozna drevnu kuhinju Berbera. Učeći od lokalaca, spušta se niz vodopad da upozna sakupljače pečuraka. Remzi će pomusti kamilu i iskusiti život naroda Berber. Isprobaće svoje nove veštine, spremajući obrok za kuvara Nadžata Kanašea za proslavu berberske Nove godine.

 Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – obala Hana na Havajima

Kuvar Gordon Remzi putuje u Maui na Havajima, da istraži egzotične sastojke havajske kuhinje. Uz neprestanu kišu, putuje opasnim auto-putem Hana. Od lokalnog stanovništva naučiće da lovi jelene lukom i strelom. Naučiće da napravi havajski taro i loviće ribu kopljem sa čuvenim roniocem na dah, Kimijem Vernerom. Gordon isprobava svoje nove veštine praveći obrok sa vrhunskim havajskim kuvarom Šeldonom Simeonom..

Povezana vest:  Novi festival za domaće te-ve serije

 Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – Moćni Mekong u Laosu

Kuvar Gordon Remzi putuje u Laos, gde se bori sa brzacima, spuštajući se rekom Mekong u potrazi za kulinarskom inspiracijom. Učeći od lokalaca, probija se kroz gustu džunglu da bi probao jaja agresivnih mrava pletilja. Remzi će zaroniti u potrazi za slatkovodnim puževima i loviće džinovske vodene stenice. Koristeći svoja nova znanja, napraviće jelo za monahe u lokalnom hramu.

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – Prevlaka Aljaske

Kuvar Gordon Remzi odlazi na putovanje na surovu prevlaku Aljaske da bi naučio veštine preživljavanja i otkrio tajne aljaske kuhinje. Na svom putovanju, uči kako se priprema foka od starešina naroda Tlingita, penje se uz liticu tokom mećave i odlazi u lov na divlje kokoši. Da bi isprobao svoje novostečene veštine, pripremiće jelo sa lokalnim starešinom Lajonelom Udipom.

Producent serijala Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta za National Geographic je “Studio Ramsay”.  Izvršni producenti za “Studio Ramsay” su Gordon Remzi, Elvija Van Es Olivija, Helena Kuki, Lisa Edvards i Džon Krol. Za National Geographic, izvršni producent je Betsi Forhan, potpredsednik produkcije je Kevin Tao Mos, a predsednik autorskog programa i produkcije Džef Danijels.

Photo copy rights: National Geographic