Šestodelna dokumentarna HBO serija „Mekmilioni“ (McMillions) donosi uzbudljivu i detaljnu analizu neverovatne prevare, uz pomoć koje je bivši policajac poznat kao „Ujka Džeri“ ukrao preko 24 miliona dolara nameštajući popularnu Mekdonaldsovu nagradnu igru Monopola. Serija će premijerno biti dostupna putem HBO GO-a od 4. februara, dok će na HBO kanalu prva epizoda biti emitovana 6. februara u 21.25h.

Povezana vest:  Serija "Cvat lipe na Balkanu" od večeras na RTS-u

Sve je počelo kada je Mekdonaldsov tim 1987. godine osmislio nagradnu igru u okviru koje su učesnici mogli da pronađu kartice iz Monopola u pakovanjima Mekdonalds proizvoda ili u magazinima. Pobedničke kartice su mogli da zamene za različite nagrade – od besplatnih hamburgera do glavne nagrade koja je iznosila čak milion dolara. „Ujka Džeri“ je od 1989. do 2001. godine rukovodio velikom prevarom, tako što je krao pobedničke kartice i sam birao dobitnike, sa kojima je potom delio novac od dobijene nagrade. U prevaru je prvo uključio porodicu i prijatelje, a ubrzo je izgradio ogromnu mrežu saučesnika širom Amerike.

Povezana vest:  Vrela jesen na TOP kanalu

Serija sadrži razgovore sa svedocima i arhivske snimke u kojima se pojavljuju FBI agenti koji su razotkrili prevaru, Mekdonaldsovi korporativni direktori, advokati koji su vodili slučaj, krivci i dobitnici nagrada koji su profitirali od ove komplikovane prevare, kao i osobe koje su u nju nesvesno uvučene. Među izvršnim producentima su Mark Volberg, Stiven Levinson i Arči Gips, uz Džejmsa Lija Hernandeza i Brajana Lazartea koji istovremeno potpisuju režiju.

Povezana vest:  Emisija "Najveći morski prevoznici" na Discovery kanalu